Slušný výkon. Jsem rád, že jsme hodně tlačili dopředu | SK Slavia Praha
Více

Slušný výkon. Jsem rád, že jsme hodně tlačili dopředu

Sešívaní porazili v 3. kole Finále F:L Jablonec jasně 4:0. „Změny v sestavě na výkonu nebyly znát," těší Jindřicha Trpišovského.

„Výkon v zápase byl z naší strany, až na určité pasáže, kdy jsme si na sebe trochu zvykali, a horší vstup do druhé půle, docela slušný. V některých fázích jsme mohli situace vyřešit lépe, než se nám to podařilo, celkově ale na výkonu nebylo pět změn v sestavě znát, v útočné ani obranné fázi. Samozřejmě to z naší strany nebylo bezchybné a je potřeba také brát v potaz, že Jablonci chyběli někteří klíčoví hráči. Celkově jsme se ale hodně tlačili dopředu a byl to dobrý zápas,“ hodnotí vysoké vítězství nad Severočechy trenér Jindřich Trpišovský.

V prvním poločase musel z utkání po nezaviněném zranění střídat Ondra Kúdela, druhý poločas pak po srážce s hostujícím gólmanem nedohrál Oscar. „Ondra Kúdela má zranění svalového rázu, bohužel nám bude chybět do konce sezony. Jedná se pravděpodobně o rupturu. Uděláme ale vše pro to, aby byl v pořádku do startu přípravy. Oscar by měl mít naražené stehno, nemělo by to snad ale být nic vážnějšího a měl by nám být v příštím zápase k dispozici,“ přibližuje kouč Slavie.

Hattrick proti Jablonci mohl vsítit Petar Musa, který ale v nastavení neproměnil nařízený pokutový kop. „Petar je mladý hráč a máme ho tady čtyři měsíce, ve kterých hrál o titul, což na něm bylo znát. Proti Jablonci už byl hodně uvolněný a byl to jeho nejlepší výkon ve Slavii v zápasech, kdy hrál od začátku. Hlavně v druhé situaci vyřešil šanci skvěle, zachoval chladnu hlavu, bylo vidět, že to z něj po zisku titulu trochu spadlo. Na něm i na Oscarovi to bylo v zápase trochu znát. Při penaltě jsem se tentokrát koukal, to ale bylo pro Petarovo dobro, aby za hattrick nemusel platit tolik peněz do klubové kasy,“ dodává se smíchem trenér sešívaných.

Díky dvěma vstřeleným gólům se mladý chorvatský útočník posunul do čela tabulky ligových kanonýrů. „Umístění Petara na čele tabulky je jedna z věcí, které máme za cíl, proto byl také určený na penaltu a Nico mu přenechal míč. Je to věc, o které se kluci v kabině hodně baví, i proto hrál Petar celé utkání a nešel na hřiště Standa Tecl. Celý tým ho k tomu chce dotáhnout a je škoda, že se mu ten hattrick nepovedl,“ mrzí Jindřicha Trpišovského.

Druhé utkání v první české lize odchytal proti Jablonci Jakub Markovič. „Má dva zápasy doma a dvě vítězství čtyři nula. Hodně mu v obou zápasech pomohl tým, ale měl tam některé náročné situace k řešení. Potvrdil, že je to hodně talentovaný gólman, trenéři brankářů se o něj celý rok pečlivě starají. Dalším talentovaným gólmanem je Sirotník, který si ale před čtrnácti dny bohužel přivodil těžké zranění. Mně osobně se Markyho výkon hodně líbil, zachovával klid, on je na tom skvěle ohledně reflexů a chytání střel, proti Jablonci ale dobře hrál za obranou, stáhl některé centy a hodně dobře rozehrával,“ těší trenéra Slavie.

Základní sestava sešívaných doznala v zápase s Jabloncem určitých změn. „Sestava se skládala tak, aby si tým zachoval určitou kostru a svoji tvář. Chtěli jsme, aby noví a mladí hráči měli součinnost s týmem a abychom to výsledkově zvládli. V Liberci máme v plánu dát šanci hráčům jako Hellebrand, kteří v sezoně tolik nenastupovali a proti Jablonci nebyli v základu. Možná použijeme nějaké jiné rozestavení, bude to směs nosných hráčů a těch, kteří v sezoně nehráli,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články