Slávisté startují letní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté startují letní přípravu

Ve čtvrtek 23. července zahájil A-tým letní přípravu odjezdem na kondiční soustředění do Rakouska. S klubem odcestovaly letní posily i čtveřice mladíků.

Dva týdny a jeden den od posledního ligového zápasu ročníku 2019/20 se slávistický A-tým znovu sešel v Edenu. Svěřenci Jindřicha Trpišovského vyrazili ve čtvrtek 23. července na kondiční soustředění do Rakouska, od 4. srpna je pak čeká herní kemp v Laa an der Thaya na rakousko-českých hranicích s čtveřicí přípravných zápasů.

Tým dorazil do rakouského Aigenu kolem poledne, na odpoledne byl naplánován první kondiční výběh.

S týmem cestují obě dosavadní letní posily – obránce Ondřej Karafiát a útočník Jan Kuchta. Přidá se i čtveřice mladíků. Záložník Jakub Zeronik a obránce Alex Bárta (oba ročník 2001) nastupovali v uplynulé sezoně za B-tým, slovenský záložník Tomáš Rigo (2002) odehrál sezonu v U19, v letní lize pak nastupoval za B-tým. Gólman Matyáš Vágner (ročník 2003) chytal v loňském ročníku za U19 a U17. Brankář Jan Sirotník, který v uplynulém ročníku figuroval na soupisce A-týmu, absolvoval v létě operaci ruky, kvůli které vynechá podzimní část nové sezony.

Naopak mladíci, kteří byli v minulé sezoně součástí mistrovského kádru, tedy Daniel Kosek, Lukáš Červ a João Felipe, se v současnosti připravují s B-týmem a finalizují se jejich hostování. Trojice David Zima, Jakub Markovič a Patrik Hellebrand se k týmu připojí v sobotu po srazu ČR U21. Později přicestuje také Peter Olayinka.

Na kondiční soustředění cestuje i řada navrátilců z hostování. Mick van Buren se vrací z Holandska, Janu Sýkorovi skončilo hostování v Jablonci, Jaroslavu Zelenému v Mladé Boleslavi a Jakubu Hromadovi v Liberci. Ve Slovanu hostoval i Alexandru Baluta, s A-týmem Slavie se ale nyní nepřipravuje. Z Jablonce se vrací Jakub Jugas a Jan Matoušek, oba by nicméně na podzim měli hostovat v jiném klubu.

S A-týmem se aktuálně nepřipravuje Mohamed Tijani, jemuž končí hostování z Jihlavy, oba kluby jednají o jeho dalším působení.

Záložník Josef Hušbauer pak odchází ze Slavie do nového zahraničního angažmá.

Soupiska Slavie pro kondiční kemp v Rakousku

Brankáři: Ondřej Kolář, Jakub Markovič, Přemysl Kovář, Matyáš Vágner

Obránci: David Hovorka, Tomáš Holeš, Ondřej Karafiát, Vladimír Coufal, David Zima, Jaroslav Zelený, Ondřej Kúdela, Jan Bořil, Ladislav Takács, Michal Frydrych, Alex Bárta

Záložníci: Nicolae Stanciu, Jan Sýkora, Patrik Hellebrand, Lukáš Provod, Oscar Dorley, Jakub Zeronik, Petr Ševčík, Jakub Hromada, Ibrahim Traoré, Lukáš Masopust, Tomáš Rigo

Útočníci: Stanislav Tecl, Mick van Buren, Jan Kuchta, Júsuf Hilál, Petar Musa

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články