B-tým posílí Abdallah Sima | SK Slavia Praha
Více

B-tým posílí Abdallah Sima

Abdallah Dipo Sima přichází z Táborska do slávistického B-týmu jako posila do útočných řad.

Do B-týmu přichází na pozici hrotového útočníka devatenáctiletý Abdallah Sima, který od zimy působil v Táborsku.

Senegalský útočník Abdallah Sima přišel do Táborska v zimě z akademie francouzského Evianu. Za Táborsko stihl odehrát dvě utkání a hned v tom prvním zaujal slávistické skauty, kdy v rámci letní ligy Táborsko hrálo právě se sešívaným béčkem. Po dalším utkání Táborska si zasloužil nabídku ke zkoušce ve Slavii, které se naplno zhostil a nyní tak přichází jako letní posila rezervního týmu Slavie.

„Abdallah nás zaujal v zápase s Táborskem, v rámci letní ligy. K jeho přednostem patří zejména silný pohyb, přebírání míče a zakončení. Po desetidenní zkoušce v B-týmu potvrdil svou kvalitu a prokázal potenciál se nadále rozvíjet a pracovat na detailech. Sima splňuje požadavky na herní styl a projev A-týmu do budoucna. Nyní minimálně rok stráví v B-týmu, kde s ním budeme pracovat na detailech, jeho rozvoji a aklimatizaci na české prostředí,“ říká k přestupu člen představenstva a sportovního úseku Jiří Bílek.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články