Petar Musa králem střelců 2019/20 | SK Slavia Praha
Více

Petar Musa králem střelců 2019/20

Petar Musa byl díky svým 14 ligovým brankám korunován králem střelců v sezoně 2019/20. Zároveň se stal nejmladším hráčem, který na toto prestižní ocenění dosáhl.

Sice už sešívaní stihli zahájit přípravu na novou sezonu kondičním soustředěním v rakouském Aigenu, Petar Musa má ale i tak nový důvod k radosti z další individuální trofeje ze sezony loňské. K ocenění nejlepšího útočníka ligy mu přibyl ještě titul krále střelců, který si vysloužil za svých 14 ligových gólů v sezoně 2019/20.

První polovinu sezony strávil mladý chorvatský útočník na hostování v Liberci, pro druhou část ročníku si jej stáhl trenérský tým zpět do Slavie. Svých 14 gólů rozložil Petar Musa rovnoměrně mezi oba kluby, v jejichž dresu se letos na ligových trávnících představil. Svůj gólový účet otevřel 19. července 2019 v Liberci proti Plzni. Za zmínku stojí také dva góly do sítě Mladé Boleslavi, kterou v říjnu sestřelil na jejím hřišti. Po návratu do Slavie se postaral do konce základní části o vítězný gól do sítě Opavy, vyrovnávací gól v nastavení proti Spartě nebo vítěznou branku na hřišti Příbrami. V nadstavbě pak pečetil vítězství v Ostravě a dvěma brankami přispěl k demolici Jablonce. O svoji poslední branku sezony se postaral symbolicky na hřišti Liberci krásným lobem.

Kromě toho, že se Petar Musa stal v samostatné éře české teprve druhým slávistou, kterému se podařilo ocenění získat, stal se také ve věku 22 let a 4 měsíce vůbec nejmladším králem střelců. 

Petare, stal jste se nejlepším střelcem ligy. Jakou máte z ocenění radost?
„Radost mám obrovskou. Tvrdě jsem pracoval a jsem rád, že se to nakonec povedlo.“

Zároveň jste se stal nejmladším hráčem v historii, kterému se to povedlo…
„To mě také velmi těší. Musím ale pokračovat stále ve stejné práci a odvádět takové výkony i v příští sezoně.“

Jednalo se o vaši první celou sezonu ve FORTUNA:LIZE. To musíte považovat za obrovský úspěch...
„Je to velký úspěch. Jsem si toho vědom, ale ještě větší a daleko významnější úspěch je ligový titul. Za ten jsem nejradši. Budu se snažit pokračovat ve stejné práci, aby úspěchy přibývaly i nadále.“

Kromě toho, že jste nejlepší střelec, vaše góly pomohly Slavii výrazně k titulu a Liberci do Evropské ligy. Jak moc vás těší tohle?
„Jsem velmi šťastný, že moje góly pomohly Liberci do Evropy a Slavii zařídily nějaké body v rámci boje o titul. Ale jak jsem už řekl, jsem stále velmi mladý hráč a musím nadále tvrdě pracovat.“

Jaký bude váš příspěvek do klubové kasy?
„Ještě mi to kluci neříkali, ale doufám, že nebude příliš velký velký (smích).“

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články