Slavii posílí Michal Beran | SK Slavia Praha
Více

Slavii posílí Michal Beran

Sešívané řady posílí z Liberce devatenáctiletý Michal Beran. Záložník podepsal se Slavií smlouvu do roku 2024.

Michal Beran přestupuje z Liberce do Slavie, s klubem podepsal smlouvu do června 2024. Devatenáctiletý záložník zamířil do Rakouska, kde se připojí ke zbytku týmu, který je v Aigenu na kondičním soustředění. Finální forma přestupu se ještě se Slovanem Liberec dolaďuje. Ve hře je varianta, že mladý záložník stráví podzim na hostování v Liberci.

„Slavia je nejlepší tým v Česku, jsou tu nejlepší hráči a s nimi pochopitelně i velká konkurence. Já ale věřím, že jsem připravený. Chtěl bych ukázat, že sem patřím, že to nebyl omyl. Chci přesvědčit trenéry, fanoušky a předvést se v dobrém světle,“ vyhlíží své působení ve Slavii Michal Beran.

O nové posile promluvil z Rakouska i Jindřich Trpišovský. „Michala jsme sledovali dlouhodobě, celou uplynulou sezonu. Sledovali jsme ho od chvíle, kdy jsme ho viděli v létě v přípravných zápasech v loňském přípravném období. Zaujal nás a byli jsme s ním dlouhodobě v kontaktu. Jsme rádi, že jsme ho získali pro Slavii. Vidíme v něm do budoucna velký potenciál. Je to moderní prototyp hráče se skvělým driblingem, finální fází a předfinální přihrávkou. Má sice jenom pár ligových startů, ale potenciál naznačuje obrovský. Je to pro nás hráč směrem do budoucna, a proto chceme, aby s námi absolvoval část přípravy a následně měl herní vytížení v Liberci. Jsem rád, že jsme se dohodli,“ naznačil nejbližší plány s Michalem Beranem.

Michal Beran

Devatenáctiletý záložník začal svou fotbalovou kariéru v klubu 1. FC Slovácko, kde hrál od svých osmi let. V roce 2017 se pak spolu se svým bratrem Štěpánem (ročník 2004) přestěhoval do Prahy, kde jeho mladší bratr Štěpán přestoupil do Slavie, Michal zamířil do celku Bohemians Praha 1905. Krátce ale nastupoval i v červenobílém.

Po ročním působením v Bohemians přišel další přestup, tentokrát na sever Čech do Liberce. První sezonu nastupoval Michal Beran za liberecký tým U19, v sezoně 2019/20 se už ale probojoval do A-týmu, v jehož dresu si také 30. září 2019 odbyl prvoligový debut, když naskočil na závěrečných pět minut do utkání s Českými Budějovicemi.

V podzimní části nastupoval převážně za B-tým, větší porci ligových minut zaznamenal v jarní části soutěže. První ligová trefa přišla 30. května 2020, prosadil se ve vítězném utkání proti Slovácku. Svými výkony v jarní části pomohl Liberci jak v cestě do finále domácího poháru, tak ke konečnému pátému místu v lize, které po úspěšné baráži o Evropskou ligu přineslo libereckou účast v evropských pohárech.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články