​Do Slavie přichází Tomáš Malinský | SK Slavia Praha
Více

​Do Slavie přichází Tomáš Malinský

Svůj přestup do Slavie dokončil křídelník Tomáš Malinský. Se sešívanými podepsal smlouvu do června 2023.

Tomáš Malinský posílí sešívané řady jako už čtvrtá letošní posila z Liberce. S klubem se po úspěšném absolvování zdravotní prohlídky dohodl na smlouvě s platností do června 2023.

„Cítím se skvěle! Zahrát za tak velký klub bylo vždycky mým snem. Doufám, že se po hřišti na tomhle stadionu brzy proběhnu. Pro Slavii rozhodlo to, že přišla nejkonkrétnější nabídka. Prokonzultovali jsme to s manažerem a rozhodli jsme se, že není nad čím váhat. Jsem rád, že mohu být tady ve Slavii,“ byla první slova nové posily po stvrzení přestupu.

Ve Slavii naváže Tomáš Malinský na spolupráci s Jindřichem Trpišovským, který si jeho příchod pochvaluje. „Tomáš je rychlostní typ, vždycky jsme říkali, že je nerychlejší z rychlých. Jeho předností je obrovská dynamika, běžecká vybavenost. Fotbalově a mentálně vyzrál, na jaře patřil jednoznačně mezi nejlepší ligové hráče. Sbíral i body, což ho dřív v kariéře trápilo, že neměl moc asistencí a gólů. Letos to hodně změnil, navíc to ukázal v těžkých zápasech a byly to rozhodující body. My se musíme připravovat na alternativu odchodu křídelních hráčů, kteří jsou zajímaví pro evropské celky a průběžně jsou na ně nabídky.

„Potřebovali jsme zvýšit konkurenci na křídlech. Když se nám zranil Peter Olayinka, zbyli nám klasičtí dva krajní hráči. U Tomáše je to dlouhodobá věc, do Liberce jsme ho přiváděli z Hradce, známe ho detailně a víme, že je schopný se rychle našemu stylu přizpůsobit. Myslím, že je aktuálně v nejlepším rozpoložení. Rychlostní typy hráčů vyspívají vždy trochu později. Myslím, že on je jasný příklad. Kdyby se nám někdo zranil nebo někdo odešel, je schopen je ihned nahradit,“ říká k příchodu rychlonohého záložníka trenér Jindřich Trpišovský.

Tomáš Malinský

Ofenzivní univerzál začal s fotbalem ve své rodné Skutči na Chrudimsku. V mladších žácích pak také právě do Chrudimi zamířily i jeho fotbalové kroky. V létě 2011 přestoupil z divizního klubu po úspěšných testech do Hradce Králové, kde okusil nejvyšší českou soutěž.

V první sezoně si připsal 16 startů, ale na začátku přípravy na sezonu následující si poranil vážně vaz v koleni a velkou část sezony musel vynechat. U Votroků strávil Tomáš Malinský celkově šest sezon, ve kterých stihl odehrát 136 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil 14 branek a na další 4 nahrál. Kromě toho zažil dva pády z nejvyšší soutěže a shodný počet návratů.

Před sezonou 2017/18 přestoupil do Slovanu Liberec, za který od té doby stihl nastoupit v 69 soutěžních zápasech. Zazářil především v právě skončivší sezoně, ve které si v lize připsal 7 gólů a stejný počet asistencí. Dařilo se mu především proti Spartě. V obou zápasech základní části ji vstřelil po dvou gólech, v tom druhém na domácím hřišti si pak připsal dokonce i asistenci. V sezoně 2019/20 patřil mezi hlavní opory Slovanu a výrazně se podepsal na postupu do finále poháru a vybojování místa v předkole Evropské ligy.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články