B-týmu odstartovala příprava | SK Slavia Praha
Více

B-týmu odstartovala příprava

Slávistické béčko odstartovalo svou přípravu na novou sezonu. Tým pod vedením Marka Jarolíma čeká pět přípravných utkání a soustředění v Nymburce.

Slávisté odstartovali přípravu na novou sezonu, ve které budou hrát stejně jako loni o postup z ČFL. Na rezervní tým sešívaných čeká pět přípravných utkání a soustředění v Nymburce, na které společně vyrazí 3. srpna.

„Těch zápasů není tolik, ale myslím si, že je to akorát, hodně utkání jsme odehráli v letní lize. Na soustředění se těšíme. Budeme pohromadě, což jsme takto ještě nebyli, a věřím, že se kluci dobře připraví, aby se na hřišti cítili dobře,“ říká hlavní trenér B-týmu Marek Jarolím.

B-tým posílil o dva hráče. Mladý senegalský útočník Abdallah Sima a zkušený obránce Michal Šmíd se k týmu připojili ihned na začátek přípravy.

„Sima už s námi byl. V jarní části sezony byl u nás na zkoušce a ukázalo se, že hrát s ním a bez něj je rozdíl. Takže si slibujeme, že se bude zlepšovat a že do budoucna to bude moct být hráč pro A-tým. Michal Šmíd je zkušený a charakterní hráč. Od něj slibujeme, že bude předávat zkušenosti mladším hráčům a že nás posílí na levém stoperu, díky své levé noze,“ dodává k posilám Jarolím.

„Na start nové sezony se těšíme moc. Příprava je náročná, ale takové přípravy jsou. Pro nejmladší hráče jsou cíle do nové sezony adaptovat se na dospělý fotbal a jako tým chceme atakovat ty nejvyšší příčky,“ říká mladý záložník Jakub Křišťan.

S B-týmem se v současné době připravuje také Mohamed Tijani, jenž v jarní části sezony hostoval z Jihlavy a bude mu brzy hostování končit. O budoucnosti Tijaniho se rozhodne v nejbližších dnech.

„Tijanimu končí hostování 2. srpna, a proto se nyní připravuje s naším B-týmem. O jeho budoucnost se rozhodne v nejbližších dnech,“ říká člen představenstva a sportovního úseku Jiří Bílek.


Přípravné zápasy B-týmu:

DATUM ČAS SOUPEŘ MÍSTO
25. 7. 17:30 Velvary – Slavia Sazená
29. 7. 10:30 Slavia – Hradec Králové „B“ Xaverov
1. 8. 10:00 Liberec „B“ - Slavia Turnov
12. 8. 14:00 Slavia – 1. FC Norimberk „B“ Xaverov
15. 8. 10:30 Slavia – Jablonec „B“ Xaverov

První mistrovské utkání B-týmu bude 23. srpna, kdy se slávisté představí na půdě Admiry.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články