Bořil: Slavia je priorita | SK Slavia Praha
Více

Bořil: Slavia je priorita

Kapitán sešívaných Jan Bořil podepsal na soustředění v Rakousku novou smlouvu, čímž si jeho služby Slavia pojistila na další tři roky. „Ve Slavii chci zůstat co nejdéle,“ říká obránce.

Ve Slavii jste už čtyři a půl roku, teď jste s ní podepsal novou smlouvu. Jak si nového kontraktu ceníte?
„Hrozně moc. Jsem rád, že tady mohu působit ještě další roky. Udělám vše pro to, aby byli všichni spokojení. Jak já, tak hlavně Slavia.“

Za dobu vašeho působení jste s týmem dokázali neuvěřitelné věci. Jak těžké bude s novou smlouvou obhájit dosažené mety?
„To je vždy složité. Každý rok. My ale víme, o co se hraje. Chceme se pohybovat na těch nejvyšších příčkách a dostat se znovu do Ligy mistrů. Samozřejmě chceme také vyhrát titul. Pořád to ale stoupá nahoru a já doufám, že to tak zůstane a úspěchy budou přibývat.“

Vaše jméno se skloňovalo v souvislostech se zájmem zahraničních klubů. Znamená nová smlouva něco důležitého v tomto ohledu?
„Rozhodně ano. Já už jsem předtím říkal, že bych ve Slavii chtěl zůstat co nejdéle. Za zájem ze zahraničí jsem moc rád, ale jakmile přišla tahle nabídka od Slavie, tak jsem to nemohl odmítnout. Jsem tu hrozně rád, chceme získávat tituly a hrát Ligu mistrů. To je priorita.“

Ve Slavii jste už čtyři a půl roku. V dnešní době to ale není příliš obvyklé. Lákají vás třeba i nějaké rekordy v klubové příslušnosti?
„Ano, přál bych si ve Slavii dokázat spoustu dalších věcí a nějak se tu zapsat do historie. Chci, aby všichni věděli, že jsem tu byl, jsem a budu ještě hodně dlouho. A já věřím, že budeme úspěšní jako to teď.“

Je někdo, komu byste chtěl poděkovat?
„Chtěl bych poděkovat hlavně panu Tvrdíkovi a mému agentovi a také celé Slavii za to, jak se vše rychle upeklo. Jsem moc rád, že vše dobře dopadlo a že tu můžu zůstat další tři roky. Udělám vše pro to, aby byli všichni spokojení."

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

O prvním startu po roční pauze, výkonu, dojetí i plánech

18. 4. 2024
Lukáš Vorlický se po téměř roce vrátil na hřiště, v neděli zapsal první minuty v sešívaném dresu. Po remíze B-týmu s Karlovými Vary (1:1) se rozpovídal o své cestě zpátky, pocitu ze hry i svých plánech do budoucna.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

Další články