V sobotu od 19:30 v Ďolíčku proti Pardubicím | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 19:30 v Ďolíčku proti Pardubicím

Po reprezentačním srazu čeká na sešívané utkání 3. kola FORTUNA:LIGY, soupeřem Slavie bude v sobotu od 19:30 nováček ligy z Pardubic.

Východočeský celek v minulém ročníku kraloval druhé nejvyšší české soutěži a zasloužil si postup mezi elitní celky. Co od nováčka FORTUNA:LIGY čeká Tomáš Holeš? „Očekávám nepříjemného soupeře. Pardubice postoupily z druhé ligy, vezou se na nováčkovské vlně. Sám jsem to zažil, když jsme postupovali s Hradcem Králové. Určitě nás nečeká nic lehkého. Navíc porazily Teplice, takže se musíme pořádně připravit,“ říká defenzivní univerzál sešívaných.

Pro trenéra Jindřicha Trpišovského nejsou Pardubice neznámým soupeřem: „Pardubice jsem zažil ještě ve třetí lize, tehdy jsem tam jako soupeř odtrénoval několik zápasů. Stále tam je několik stejných hráčů, například kapitán Jeřábek. Jejich trenér dlouhodobě trénoval mládež a teď s muži postoupil až do ligy. Je to sympatické mužstvo,“ popsal svou zkušenost trenér sešívaných.

 „První dvě kola odehrály Pardubice velice dobře. Není náhoda, že vyhrály druhou ligu. Jablonci byly více než vyrovnaný soupeř, nakonec ale dostaly gól po centru. S Teplicemi vyhrály zaslouženě, kdy ve druhém poločase byly jasně lepší a měly více šancí. Je vidět, že jsou dlouho spolu pohromadě, mají dobrou organizaci hry. Pardubice se prezentovaly zatím hodně dobře," říká Jindřich Trpišovský k sobotnímu soupeři.

Slavii čeká druhé ligové utkání na hřišti soupeře. Pardubice ale svá ligová utkání hrají v Praze v Ďolíčku: „Je to pro nás určitě mírná výhoda. Pardubice nemají úplně domácí prostředí, může to být jeden z faktorů k tomu, abychom to zvládli,“ říká Tomáš Holeš.

 „Určitě je pro nás lepší hrát pět minut od Edenu než jet do Pardubic, naopak pro soupeře by bylo lepší hrát na svém domácím hřišti v prostředí, na které jsou zvyklý. Pro nás se ale nic nemění.  Nemůžeme se koukat na to, jestli hrajeme doma nebo venku,“ doplnil.

Po divokém reprezentačním srazu má trenér k dispozici kompletní kádr: „Všichni hráči jsou připraveni. Drobné zranění z reprezentace si přivezl David Zima, který nemohl nastoupit do zápasu proti Chorvatsku. On je jediný otazník. Reprezentační sraz byl zvláštní, každý měl jiné vytížení. Musíme to sladit dohromady," komentuje Jindřich Trpišovský zdravotní stav týmu.

Preview před Pardubicemi je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články