Měsíc náborů je po roce zpět! Kluby hledají fotbalové hvězdičky | SK Slavia Praha
Více

Měsíc náborů je po roce zpět! Kluby hledají fotbalové hvězdičky

První září neznamená pro děti jen návrat do školních lavic. V tomto měsíci si také často vybírají, čemu se budou během roku ve volném čase věnovat. A fotbalové kluby jim pod záštitou FAČR nabízí hned celý měsíc, kdy děti můžou přijít i s kamarády do jednoho z oddílů a vyzkoušet si fotbalový trénink na vlastní kůži.

Akce Měsíc náborů si klade za cíl přivést co nejvíce dětí ke sportování a k pohybu jako takovému. Koná se v desítkách obcí a měst po celé České republice a každý rok se jí účastní tisíce předškoláků a žáků základních škol. „Akce každoročně probíhá ve dvou měsících, a to v září a v květnu. Celosvětová koronavirová pandemie se však dotkla i Měsíce náborů a akce se v letošním květnu konat nemohla. O to větší radost máme, že zářijové nábory proběhnou a opět se do nich zapojí fotbalové oddíly ze všech krajů naší republiky, které ve spolupráci s mateřskými a základními školami přivedou na fotbalová hřiště a rozpohybují tisíce dětí. Věříme, že i díky těmto akcím poznají krásu fotbalu a sportování s kamarády a mnoho z nich vybere fotbal jako sport, kterému se budou chtít věnovat pravidelně v jejich místních klubech,“ uvádí Michal Blažej z Grassroots úseku FAČR a koordinátor akcí.

Na webové adrese nabory.mujprvnigol.cz najdete, kde všude se akce letos v září koná. Zároveň zde nechybí kontakt na jednotlivé kluby. Jejich zástupci zase mohou k propagaci náborů využít tiskoviny, které jsou na stejné adrese v sekci Materiály ke stažení.

Zviditelnit celou akci pomáhá také kampaň Hledáme fotbalové hvězdičky, která propojuje historii a současnost. Zapojily se do ní fotbalové osobnosti – Antonín Panenka, Karel Poborský a Bořek Dočkal. Je tak docela možné, že je budete během září vídat i mimo fotbalové trávníky. A třeba vás přivedou přímo na některý z letošních náborů.

Nábor do slávistické akademie proběhl 8. a 9. září. Na video a fotky se můžete podívat zde. Pokud jste nábor nestihli nebo na něj dorazit nemohli, máte možnost kontaktovat šéftrenéra kategorií a domluvit se na případném náhradním termínu. Kontakt na šéftrenéry naleznete zde.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články