SROVNÁNÍ FORMY: Bayer leverkusen | SK Slavia Praha
Více

SROVNÁNÍ FORMY: Bayer leverkusen

Už ve čtvrtek vyběhnou sešívaní na domácí půdě k druhému utkání skupiny Evropské ligy proti Bayeru Leverkusen.

Druhý skupinový zápas Evropské ligy 2020/21 odehrají sešívaní už ve čtvrtek od 21:00 na domácí půdě proti Bayeru Leverkusen. Pojďme se proto nyní podívat, jak si zatím německé mužstvo vede ve srovnání s pražskými červenobílými v roce 2020 významně poznamenaném pandemií COVID-19.

Německá Bundesliga se narozdíl od FORTUNA:LIGY nadále hraje, Leverkusen dohrával v pondělí na domácí půdě 5. kolo proti Augsburgu, zvítězil 3:1. Aby bylo srovnání co možná nejvíce vypovídající, vychází proto statistika ze všech ligových zápasů odehraných v kalendářním roce 2020.

Ve srovnání mají mírnou převahu sešívaní. Leverkusen odehrál o zápas více, slávisté dokázali z 21 zápasů vytěžit o 6 bodů více, neboli v průměru o 0,38 bodu/zápas více než jejich německý soupeř. Cenné body stály Bayer zejména horší výkony v závěru sezony a nestabilní výkony v obraně. Zadákům 5. celku Bundesligy se podařilo čisté konto udržet v 7 případech, v 7 utkáních pak inkasovali 2 a více gólů.

Leverkusen zdobí zejména ofenziva. Celkový počet 44 gólů z 22 zápasů znamená průměr dvou branek na zápas, ještě o trochu lépe si vedla Slavia, která vstřelila 43 branek ve 21 utkáních. 

Foto: Bayer Leverkusen
V loňské sezoně se Leverkusen gólově spoléhal zejména na góly Kaie Havertze a Kevina Vollanda, kteří si mezi sebe ve všech soutěžích rozdělili 30 branek. Ani jeden už ale v klubu nepůsobí. Zdá se, že střelecké otěže poměrně úspěšně přebral Alario. Tento argentinský forvard si v lize připsal tři branky za pět kol, přidal i branku v Evropské lize proti Nice. V Bayeru se na gólech výrazně podílí i křídelníci, v zápase proti Nice byli hned u pěti gólů. Bellarabi se dvakrát přesně trefil, Diaby branku vstřelil a na další nahrál, Bailey dva góly připravil pro své spoluhráče.

LIGOVÁ STATISTIKA ZA ROK 2020

  SK Slavia Praha Bayer Leverkusen
Odehrané lig. zápasy 21 22
Počet bodů 47 41
Body/zápas 2,24 1,86
Vstřelené branky 43 44
Vstřelené branky/zápas 2,05 2,00
Obdržené branky 10 26
Obdržené branky/zápas 0,48 1,18
Hodnota kádru* 35,6 mil. EUR 323,45 mil. EUR

* Hodnota kádru podle webu transfermarkt.de ke dni 28. 10. 2020

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články