Každý bod teď bude velice důležitý | SK Slavia Praha
Více

Každý bod teď bude velice důležitý

Ve čtvrtek sešívané v Edenu čeká druhý zápas Evropské ligy proti Leverkusenu. „Přípravě jsme věnovali hodně času. Doufám, že se to v zápase projeví,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Tím, že se skupina hraje na šest zápasů a my v prvním ztratili, je pro nás teď každý bod velice důležitý, abychom se udrželi ve hře o postup. Čekají nás dva domácí zápasy s týmy z vrcholu tabulky německé a francouzské ligy, proto musíme pustit utkání z Beerševy z hlavy a dosáhnout na nějaký bodový zisk,“ říká před čtvrtečním střetnutím s Leverkusenem trenér Jindřich Trpišovský.

Zpátky po onemocnění koronavirem jsou sešívaným k dispozici záložníci Tomáš Holeš a Peter Olayinka. „Jak Tomáš, tak Peter s námi od pondělí trénují, zda budou schopni nastoupit uvidíme během čtvrtka, nemoc na nich samozřejmě zanechala nějaké stopy. K dispozici určitě nebude Ondra Karafiát, otazník ještě visí i nad startem Petra Ševčíka, který se lehce zranil v zápase v Izraeli,“ přibližuje situaci v týmu kouč Slavie.

Na rozdíl od minulého týdne čeká sešívané velice silný soupeř, vyhovovat by však Slavii mohla odlišná typologie utkání s větším prostorem pro rychlé brejky. „Je pravda, že typologie bude zcela odlišná, na druhou stranu budeme hrát proti týmu, který je skvělý v ofenzivě. Nice dal šest gólů, přidat jich navíc mohl klidně pět dalších. Má skvělé útočníky i silnou podporu zálohy. Mohl by nám sice vyhovovat styl do otevřenější obrany, na druhu stranu, naše defenziva to určitě bude mít o dost složitější než minulý týden. Souhlasím s tím, že v ofenzivě bychom se mohli dostat do brejkových situací a volného prostoru, který by nám mohl vyhovovat. Musíme si ale především poradit s ofenzivní silou soupeře, rychlostí jeho hráčů a situací jeden na jednoho, v čemž hráči Leverkusenu vynikají,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

Otazníkem do zítřejšího utkání je i formace, ve které slávisté proti německému celku nastoupí. „Leverkusen hraje v jiném rozestavení než Beerševa, hrají většinu zápasu 4-1-4-1 nebo 4-3-3 s křídly nahoře. My sami se musíme vypořádat především s pozicí pravého beka a defenzivního záložníka, kde by nám mohl pomoci Tomáš Holeš. Uvidíme, jestli bude moci nastoupit a hrát v intenzitě, kterou zápas bude vyžadovat. Připravujeme se na obě varianty, důležité je, jak bude ve čtvrtek vypadat zdravotní stav hráčů, i podle toho se rozhodneme, jaké zvolíme rozestavení,“ přibližuje trenér Slavie.

Minulý týden doplatili sešívaní v Izraeli na hrubé individuální chyby v defenzivě. „Věnovali jsme se tomu hodně, i díky tomu, že se nehraje liga. Je pravda, že jsme v defenzivě udělali tolik takových chyb, kolik jich snad nebylo za poslední roky. Beerševa měla pět útoků, ze kterých byly tři góly a další dvě nebezpečné situace. Problémy vznikaly hlavně ve středu hřiště, ale ve vápně jsme to poté samozřejmě neřešili dobře. Záznam jsme si pouštěli mnohokrát, první půli jsme po dlouhé době viděli dokonce celou, pak jsme si to pouštěli i individuálně. Když se něco takového stane, je důležité to využít a poučit se. Hlavně vinou komunikace jsme ve vápně volili špatná řešení. Ve čtvrtek nás čeká soupeř špičkové úrovně, proti kterému si takové chyby nemůžeme dovolit. Měli jsme na přípravu týden a doufáme, že se to na hřišti projeví,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články