Největší vítězství, které jsem zažil | SK Slavia Praha
Více

Největší vítězství, které jsem zažil

David Zima nastoupil poprvé v kariéře v Evropské lize. „Neskutečně jsem si to užil," říká stoper sešívaných.

Odehrál jste svůj první zápas v Evropské lize, získali jste tři body proti papírově nejsilnějšímu týmu skupiny. Jak zápas hodnotíte?
„Vítězství je důležité, nicméně průběh byl složitý. Hráli jsme do plných, což moc neumíme. Zápas byl hodně těžký, pomohlo nám vyloučení ve 22. minutě, kdy jsme převzali otěže zápasu. Chvála bohu, že jsme dokázali vstřelit vítězný gól, pak jsme to dohráli.“

Bylo to vaše největší vítězství v kariéře?
„Pro mě to bylo určitě největší vítězství, které jsem v klubové kariéře zažil. Neskutečně jsem si to užil, doufám, že to není poslední vítězství. Věřím, že i s Nice zvítězíme. Koneckonců my vlastně musíme postoupit ze skupiny, takže doufám, že to zvládneme.

Celý týden se o tom mluvilo, připravovali jste se na útočné mužstvo. Po červené kartě ale Leverkusen změnil styl hry. Jaké byly pokyny od trenérů?
„Hned po červené kartě se přeskupila celá naše hra, začali jsme tvořit a drželi jsme více balon. Původní záměr byl vyrážet do rychlých brejků, nicméně po červené kartě se to změnilo a začali jsme hrát do plných.“

Měli jste velkou převahu v držení míče. Přišla neproměněná penalta, bylo to psychicky náročné?
„Myslím si, že to bylo pořád stejné, viděli jsme, že soupeř pomalu odpadá. Byla to víceméně jen otázka času, kdy si vytvoříme nějakou šanci a bylo to o tom, ji proměnit. I já jsem měl dvě šance, jednou mi to výborně zblokoval stoper a podruhé jsem to netrefil tak, jak jsem si představoval. Dalo se to umístit mnohem lépe.“

Jak jste vnímal neproměněnou penaltu?
„Samozřejmě to s týmem zacvičí, ale my jsme měli pořád sejnou mentalitu, a to skórovat. Neproměněná penalta na tom nic neměnila.“

Vrátili jste se zpátky k čtyřčlenné obraně. Novým článkem jste byl vy a Lukáš Masopust. Jak fungovala komunikace vzadu?
„Na to, že Maso hrál po dlouhé době teď beka, tak ho zvládl velice s přehledem.“

Bude pro vás vítězství velká vzpruha směrem k dalším evropským zápasům po smolných utkáních s Midtjyllandem a Beerševou? Mohlo by se to zlomit?
„Doufám, že ano. Náš největší cíl je teď vyhrát nad Nice, to bude důležitý zápas vzhledem k postupu ze skupiny." 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články