David Zima nahradí v reprezentaci zraněného Hovorku | SK Slavia Praha
Více

David Zima nahradí v reprezentaci zraněného Hovorku

Po zranění Davida Hovorky si Zima díky svým výkonům vysloužil první pozvánku do A-týmu české fotbalové reprezentace.

Týden po svých narozeninách se může David Zima těšit na svůj premiérový sraz s A-týmem reprezentace. Na něj byl povolán poté, co se zranil David Hovorka. 

„Jsem nesmírně rád, že mě trenér Šilhavý pozval do reprezentačního áčka. Bohužel je to tedy na úkor zraněného Davida Hovorky, ale věřím, že to nebude nic vážného. Je to něco, o čem bych před nějakou dobou vůbec neuvažoval, ale jsem za tu šanci hrozně rád a moc si jí vážím. Získám novou zkušenost, potkám se se zkušenými hráči, třeba s Cufem nebo Tomášem Součkem,“ říká ke své nominaci.

David Zima odehrál v pátek poslední kvalifikační zápas na EURO U21 proti Řecku, ve kterém si lvíčata zajistila klíčové tři body po vítězství 2:0. A-tým reprezentace odehrál na listopadovém srazu už přátelské utkání proti Německu a zápas Ligy národů proti Izraeli. Ve středu ji čeká poslední zápas tohoto srazu, ve kterém se utká doma se Slovenskem. David Zima tak může pomoct reprezentaci k postupu do elitní ligy A.

„Těším se na možnost utkat se s mezinárodní konkurencí. Je to pro mě splnění snu a velké poděkování patří také Slavii a našim trenérům, bez kterých bych o tom nemohl vůbec přemýšlet. Věřím, že to první nominací nekončí,“ doplňuje.

David Hovorka se musí vypořádat s opačnými pocity kvůli svému zranění, které by ale podle jeho slov nemělo být vážné.

„Den před zápasem jsem trénoval s týmem a po nezaviněném souboji jsem utrpěl zranění kolena, které mi před rokem operovali. Naštěstí hned druhý den magnetická rezonance prokázala, že se jedná jen o natažení a nic z operace se nepoškodilo. Jsem šťastný, že je to jen malé zranění, ale budu teď muset být v klidu přibližně deset až čtrnáct dnů,“ říká David Hovorka.

Kromě Davida Zimy je momentálně v reprezentaci také Tomáš Holeš a Lukáš Masopust. Ve středečním předposledním utkání letošní Ligy národů je čeká Slovensko, které musejí porazit, aby si udrželi šanci na postup do ligy A.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články