V sobotu od 18:30 venku proti Opavě | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 18:30 venku proti Opavě

V sobotu od 18:30 odehrají sešívaní zápas 8. kola FORTUNA:LIGY na hřišti SFC Opava.

Po reprezentační pauze se slávisté vrátí do ligové soutěže na Městském stadionu v Opavě. Sešívaní se v minulém kole vrátili na čelo ligové tabulky, nečeká je ale lehký zápas. V minulé sezoně v Opavě pouze remizovali 1:1, a tak mají soupři co vracet.

Trenér Jindřich Trpišovský očekává těžký zápas. „Je strašně těžké něco odhadovat, protože Opava odehrála jedno soutěžní utkání za poslední zhruba měsíc a půl. Těžko odhadovat, v jakém rozpoložení budou. Došlo tam k obměně kádru, od začátku sezony je tam nový trenér. Je to zápas, na který si musíme dávat pozor, protože my jsme tam loni podali nejhorší výkon v sezoně, kdy jsme remizovali 1:1 proti soupeři, který hrál v deseti. Opavě zápasy doma vyhovují, soustředí se na defenzivu, podávají bojovné, agresivní výkony a chodí do rychlých protiútoků. Očekávám stejný zápas v tom, že budeme dobývat branku soupeře. Opava hraje většinou na tři stopery, někdy i na pět obránců v obranné fázi. Určitě to nepodceníme, protože je po reprezentační pauze a víme, jak jsou naše výkony po přestávce kostrbaté," odhaduje charakter zápasu.

„Opava je na domácí půdě nepříjemná. Když jsem tam hrál naposledy, tak se hra Opavy hodně odvíjela od standardek Pavla Zavadila. On celé hře Opavy dává hlavní myšlenku, takže si myslím, že alfa omega je dát si pozor na Pavla Zavadila," doplňuje záložník Tomáš Malínský."

Tomáš Holeš, David Zima a Lukáš Masopust se budou vracet z reprezentačního srazu, kde český výběr vybojoval postup do elitní ligy A Ligy národů. „Hrajeme v sobotu a definitivní složení týmu budeme vědět v pátek, protože ještě kluci hráli za národní tým. Budeme čekat, kdo bude hrát a v jakém stavu se vrátí. Někteří kluci se vrací po COVIDU, průběh měli různý, někdo se vrací po velkém výpadku, někoho to úplně nazasáhlo. Každý je na tom úplně jinak. Něco připravené máme, v nějakém složení trénujeme," komentuje skladbu mužstva trenér.

„Hodně hráčů odjelo na reprezentaci. V koronadobě se skladba týmu mění, člověk neví, pomalu s kým může  a nemůže počítat. Na druhou stranu poslední výsledky ukázaly trenérovi, že hráči, kteří dostali příležitost se osvědčili a trenérovi dokázali zamotat hlavu. Uvidíme, kdo v Opavě vyběhne," dodává záložník sešívaných.

Slávistům se do tréninku vrátilo hned několik opor, někteří hráči ale utrpěli lehčí zranění během reprezentační pauzy. „Když pominu COVID, po kterém se ve Slavii vrací sedm, osm hráčů. Vrací se v různém fyzickém stavu a v různém časovém úseku. Ondra Karafiát už trénuje s týmem, je to zhruba na osmdesát až devadesát procent. Dělá všchno, ale ten kotník ho ještě limituje. Drobné problémy má Laco Takács z tréninku. Ondra Kolář má taky problémy z tréninku, odjížděl na vyšetření. U Davida Hovorky vyšetření neodhalilo vážnější poranění, ale chce to klidový režim, takže netrénuje, ale doufáme, že by v pondělí mohl začít," objasňuje zdravotní stav svých svěřenců trenér Jindřich Trpišovský.

Utkání v Opavě začíná v sobotu v 18:30. Přímý přenos bude vysílat O2 TV Sport.

Preview před Mladou Boleslaví je už k dispozici i jako podcast na  Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články