Slávisté v reprezentaci: oslava tří postupů | SK Slavia Praha
Více

Slávisté v reprezentaci: oslava tří postupů

Při listopadové reprezentační přestávce bylo k národním týmům povoláno celkem sedm slávistů, čtyři z nich do českého A-týmu.

Česká republika

David Zima, Lukáš Masopust, Tomáš Holeš, David Hovorka

Německo – Česká republika 1:0 (1:0)
Přátelské utkání
Red Bull Arena (Lipsko), 11. 11. 2020

Do přátelského utkání s Německem nastoupil v základní sestavě Tomáš Holeš, který strávil na hřišti celých devadesát minut. Na lavičce čekal na svou příležitost David Hovorka, trenér Jaroslav Šilhavý dal ale šanci jiným náhradníkům. Oba týmy nastoupily s výrazně obměněnými sestavami, Češi ale nakonec na Němce nestačili a prohráli v Lipsku 0:1 po gólu Waldschmidta ve 13. minutě.

Česká republika – Izrael 1:0 (1:0)
Liga národů UEFA
Doosan Arena (Plzeň), 15. 11. 2020

Do prvního soutěžního utkání listopadového srazu nemohl kvůli lehkému zranění nastoupit David Hovorka. V základní sestavě se ale objevil Lukáš Masopust, který vydržel na hřišti do 62. minuty. Na lavičce byl k dispozici Tomáš Holeš, který ale do zápasu nenaskočil. V důležitém utkání zvítězilo Česko 1:0 díky gólu Vladimíra Daridy z úvodu zápasu.

Česká republika – Slovensko 2:0 (1:0)
Liga národů UEFA
Doosan Arena (Plzeň), 18. 11. 2020

Klíčové poslední utkání letošní Ligy národů a celého roku 2020 otevřel gólem v 17. minutě Tomáš Souček, který se z rohu trefil hlavou. Výhru pečetil v druhém poločase Zdeněk Ondrášek. Na velmi dobrém výkonu se podílel také Lukáš Masopust, který odehrál celý první poločas. Kvůli zranění Davida Hovorky obdržel premiérovou pozvánku do A-týmu David Zima, který tento zápas sledoval ze střídačky. Češi si díky přesvědčivé výhře zajistili postup do elitní skupiny A.

Česká republika U21

Ondřej Lingr, Jan Matoušek, David Zima

Řecko U21 – Česká republika U21 0:2 (0:0)
Kvalifikace na EURO U21
Apostolos Nikolaidis Stadium (Atény), 13. 11. 2020

Poslední utkání kvalifikace přivedlo lvíčata do Řecka, kde potřebovala vyhrát, aby udržela šance na postup na EURO. V základní sestavě nastoupili David Zima, Ondřej Lingr i Jan Matoušek, který momentálně hostuje v Liberci. Zima odehrál celé utkání, Matoušek střídal v 65. minutě, Ondřeje Lingra nahradil v 89. minutě Jakub Klíma. Lvíčata si odvezla z Řecka všechny tři body poté, co se jim podařilo domácí naprosto přestřílet. Řekové nedokázali branku trefit ani jednou, česká jednadvacítka naopak vyslala šestnáct střel z nichž sedm mířilo mezi tyče. I díky prohře Skotska postoupila na EURO U21 z prvního místa.

Chorvatsko U21

Petar Musa

Skotsko U21 – Chorvatsko U21 2:2 (0:2)
Kvalifikace na EURO U21
Tynecastle Stadium (Edinburgh) 12. 11. 2020

Chorvaté v předposledním zápase kvalifikace odcestovali do Skotska. Vedení z prvního poločasu nedokázali udržet a utkání skončilo remízou 2:2. Petar Musa v tomto zápase začal na lavičce a do hry naskočil v 68. minutě.

Chorvatsko U21 – Litva U21 7:0 (3:0)
Kvalifikace na EURO U21
Stadion Aldo Drosina (Pula), 17. 11. 2020

Proti Litvě nastoupil Petar Musa v základní sestavě a trenérovi se svým výkonem určitě odvděčil. Prosadil se už ve 29. minutě, když zvyšoval skóre na 2:0. Znovu se mu podařilo trefit v 66. minutě, to už upravoval dokonce na vysokých 5:0. Chorvaté nakonec zvítězili 7:0, Petar Musa si připsal dva góly a odehrál celý zápas. Díky vysoké výhře se chorvatská jednadvacítka zařadila hned za Česko na druhé místo v kvalifikační skupině a na EURO U21 se v příštím roce podívá také.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články