Hráči na hostování: Gól Jaroslava Zeleného a letenský skalp Micka van Burena | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Gól Jaroslava Zeleného a letenský skalp Micka van Burena

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem tradičním přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Zkušený, zejména levý bek Jablonce nastoupil na hřišti Slovanu na netradičním postu stopera, kde ovšem předvedl výborný výkon. Zelenobílá obrana dovolila domácím vstřelit pouze jednu branku, Jaroslav Zelený svůj povedený zápas navíc korunoval v závěru utkání pojišťovacím gólem po standardce Hrubého, kterým pečetil konečnou výhru Jablonce 3:1.

Michal Beran (FC Slovan Liberec): Mladý záložník odehrál v severočeském derby 76 minut, nejblíže ke vstřelení branky měl v samém závěru první půle, kdy ale po přihrávce Sadílka pálil z první pouze do připraveného Hanuše. I přes viditelnou snahu si žádnou další vyloženou příležitost nevypracoval a Liberec nakonec podlehl Jablonci 1:3.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Ani urostlý reprezentant Bahrajnu nedokázal Liberci pomoci k vítězství. Nejsvětlejší moment svého pobytu na hřišti předvedl ve 28. minutě, kdy průnikovým pasem vyslal Mosqueru do šance, na jejímž konci byl ve vápně faulován Rondič a Slovan srovnal z pokutového kopu průběžný stav utkání na 1:1. Za stejného stavu byl osmadvacetiletý útočník i střídán, v 58. minutě místo něj naskočil na trávník čerstvý Rabušic.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Zkušený obránce nastoupil letos potřetí v základní sestavě Slovanu v ligovém utkání, v dobrém na něj ale vzpomínat nebude. V bojovném zápase předvedl srdnatý výkon, obrana pod jeho taktovkou však inkasovala tři poměrně smolné branky a modrobílí tak v podještědském derby padli na vlastním hřišti teprve podruhé v novodobé historii.

Mohamed Tijani (FC Slovan Liberec): Základní stavební kámen liberecké defenzivy nastoupil od první minuty i proti Jablonci. Na svém postu působil tradičně spolehlivě a dominoval v osobních soubojích, ani on však nedokázal zabránit třem brankám v síti Slovanu a konečné porážce domácího celku.

Mick van Buren (SK Dynamo České Budějovice): Nizozemský útočník se po delším zranění vrací do bývalé formy. Na hřišti Sparty předvedl skvělý výkon, podle slov trenéra Hořejše byl dokonce nejlepším hráčem hostů. Svým neustálým pohybem na pravém křídle neúnavně rozbíhal protiútoky Jihočechů a obraně letenských dělal značné problémy. Kromě toho byl ale také velice platný ve vlastním vápně, kde srdnatě vypomáhal obraně Budějovic při četných hlavičkových soubojích. Nejlepší momenty si kmenový hráč Slavie nechal až na samotný závěr duelu, kdy se na něm nejprve po krásném sólu vykartoval Pavelka, o chvíli později pak přízemní přihrávkou vyslal vstříc domácí bráně Brandnera, který vstřelil čtvrtý gól hostů a definitivně pojistil jejich cenné vítězství 4:2.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Michal Vaněk (FC Slavoj Vyšehrad): Mladý záložník strávil na hřišti v utkání proti Třinci téměř hodinu hry, i přes aktivní výkon však nedokázal odvrátit další z řady porážek Slavoje, který tak po osmi odehraných utkáních zůstává s pouhým jedním získaným bodem na samém chvostu druholigové tabulky.

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): Mladý záložník a opora záložních řad Jihlavy odehrála proti Blansku celý zápas, Vysočině se ale utkání nevydařilo a v domácím prostředí padla jasně 1:4.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): I kapitán sešívaného béčka z minulé sezony strávil na trávníku celý duel, z pozice stopera však nedokázal zastavit ofenzivní smršť hostů a spolu s celým týmem musel zkousnout hořkou porážku.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články