Matouš Nikl přichází do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Matouš Nikl přichází do Slavie

Do Slavie přestupuje z Příbrami nadějný hráč s defenzivními přednostmi Matouš Nikl. Ten naposledy působil v dorostu středočeského klubu.

Osmnáctiletý Matouš Nikl přichází do Slavie z Příbrami, kde v letošní sezoně nastupoval převážně za výběr U19. Tři zápasy odehrál také za příbramský B-tým v ČFL. Ve Slavii se nejprve seznámil s A-týmem, následně trénoval kvůli náročnému programu s B-týmem. „Zatím se budu s A-týmem seznamovat a v půlce ledna se uvidí,“ říká nová posila, která může v letošní sezoně nastupovat vedle A-týmu a B-týmu i za nejstarší dorost U19.

Matouš začínal s fotbalem v Dobříši, odkud nejdříve v Příbrami hostoval, v roce 2016 zamířil do Příbrami natrvalo. Dohromady ve výběrech od U12 do U19 odehrál 166 zápasů, ve kterých nastřílel 52 branek. Stejně tak jako jeho otec Marek Nikl, který hrával nejvyšší českou fotbalovou ligu za Bohemians 1905 a také působil devět sezon v německém 1.FC Norimberk, nastupuje Matouš na pozici defenzivního záložníka či stopera. „Moje preferovaná pozice je defenzivní záložník, ale dokážu hrát i na stoperu. Snažím se hrát rychle a po zemi. Myslím si, že bych mohl do herního stylu Slavie zapadat,“ říká Matouš Nikl o svém oblíbeném postu.

Příchod do Slavie si ohromně pochvaluje. „Je to úžasný pocit, taková příležitost se často nenaskytne. Vůbec jsem to nečekal, je to bomba. Chci se snažit dostat co nejvýše to půjde. Bude to dlouhá a těžká cesta, ale budu se snažit, aby se mi to povedlo. Věřím tomu. Slavia byla jasná volba. Je to pro mě nejlepší krok, kam se z Příbrami posunout,“ těší se z přestupu Matouš.

„Matouš v příbramském dresu předváděl výkony, které zaujaly trenéry. Věříme, že má potenciál a dobré předpoklady. Přejeme mu, aby se mu v sešívaném dresu dařilo,“ říká k Niklovu přestupu sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články