Abdallah Sima a Lukáš Masopust v sestavách týdne UEL | SK Slavia Praha
Více

Abdallah Sima a Lukáš Masopust v sestavách týdne UEL

Abdallah Sima a Lukáš Masopust si za své výkony proti Beerševě vysloužili místo v nejlepších sestavách uplynulého kola Evropské ligy.

Hned dva slávisté, Abdallah Sima a Lukáš Masopust, si za své skvělé výkony v pátém skupinovém utkání Evropské ligy proti Beerševě vysloužili místo v nejlepších výběrech soutěže.

Abdallah Sima

Senegalský sešívaný objev na hřišti strávil celých 90 minut a byl jednou z klíčových postav, které zajistili vítězství a postup do jarní fáze Evropské ligy. Ve 31. minutě se po výborném centru Jana Kuchty vyšrouboval ve vápně ze všech nejvýše do vzduchu a i přes přítomnosti gólmana Levity, který se míč snažil vyrazil, otevřel hlavou skóre. Jednalo se už o jeho třetí branku v soutěži. V samotném závěru pak po úprku a přihrávce Petera Olayinky zvýšil na 3:0 a pečetil výsledek zápasu. 

Druhá branka mu kvůli dotyku obránce uznána nebyla, to mu ale nezabránilo se umístit v oficiální nejlepší jedenáctce kola Evropské ligy po boku Pépého a Pabla María z Arsenalu, Nacha Monreala z Realu Sociedad nebo Pizziho z Benficy.

Lukáš Masopust

Lukáš Masopust nastoupil proti Beerševě, jako už je v poslední době zvykem, na pozici pravého obránce a poradil si tak, jakoby na beku hrál neustále. Josuého a Twitta, kteří proti němu na kraji stáli, vymazal ze hry a naopak mu stačila spousta sil na podporu Abdallaha Simy na pravé straně při jejich společných útočných výbojích. Za svůj excelentní výkon se umístil v nejlepší jedenáctce výsledkově-statistického portálu SofaScore. Z hráčů v obranné řadě si navíc vysloužil i nejvyšší známku 8,3/10. 

Lukáše Masopusta a jeho schopnost Slavii pomoci na více pozicích ocenil po utkání i trenér Jindřich Trpišovský. „Musím pochválit Lukáše Masopusta, jak skvěle zapadl na pozici pravého beka a pomohl nám zacelit ztrátu Vladimíra Coufala. Všichni víme, jaké jsou jeho ofenzivní kvality, skvěle ale pracuje i do defenzivy, zvládá situace jeden na jednoho. Je pro mě až neuvěřitelné, jak se novému postu dokázal přizpůsobit,“ pochvaloval si.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články