V neděli od 18:30 297. derby pražských „S“ | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 297. derby pražských „S“

V neděli v rámci 10. kola FORTUNA:LIGY se sešívaní představí na Letné proti Spartě. Už 297. derby pražských „S“ nabídne souboj o první příčku a slávistickou neporazitelnost.

Trenér Jindřich Trpišovský vnímá duel se Spartou jako něco víc než jen další ligové kolo. „Derby je legendární zápas, na který se každý těší. Jedná se o vrchol ligy. Těšíme se i my. Je to další utkání v rychlém sledu poté, co jsme postoupili v Evropské lize. Sice je každý jednotlivý zápas za tři body, ale tohle je něco extra. Je to největší zápas sezony, který každý hledá v kalendáři. Bohužel budeme hrát bez diváků, a tak zažijeme všichni poprvé derby bez nich. Je to strašná škoda. Na druhou stranu hrajeme venku, což možná bude menší psychologická výhoda. I tak je to ale velká událost a všichni tím žijeme,“ uvědomuje si velikost zápasu.

Na utkání se pochopitelně těší i Petr Ševčík, který by rád navázal na povedené výkony z minulých zápasů. „Těšíme se hodně. Chceme zápas jednoznačně zvládnout, protože až na utkání s Brnem máme šňůru, kdy hrajeme dobře. Chceme zopakovat výkony, které jsme v poslední době předváděli, a uspět. Je to prestižní zápas, ve kterém nechce nikdo nic vypustit. Sparta se zlepšila a očekávám vyrovnaný duel,“ předpovídá sešívaný záložník.

Poprvé po 12 letech bude derby rovněž soubojem prvního a druhého celku tabulky, podle Jindřicha Trpišovského to ale význam utkání jinak nezvyšuje, ten je na maximu, ať je postavení klubů jakékoliv. „Podle mě v tomhle zápase nikdo nevnímá, kolikátý je kdo v tabulce. Každý jde do derby s tím, že ho chce zvládnout. Když to přeženu, i kdyby hrál první tým s osmnáctým, tak bude průběh stejný,“ myslí si.

Obdobně to vnímá i Petr Ševčík. „Očekávám, že to bude stejné jako vždycky. Nezáleží na tabulce, je to obrovsky specifický zápas. Bude se bojovat, bude to řežba. Jsme ale dobře naladění, musíme se soustředit jenom na sebe. Nic víc nás nezajímá,“ zakončil rázně.

Utkání odvysílá v přímém přenosu O2 TV Sport. Studio startuje už v 17:45.

Preview před Spartou je už k dispozici i jako podcast na  Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články