Také B-tým zahájil zimní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Také B-tým zahájil zimní přípravu

Tento týden zahájil přípravu na jarní část sezony i slávistický B-tým. V přípravě čeká slávistickou rezervu vysoká porce tréninků, zápasů a adaptace mladých hráčů. Letos ovšem bez soustředění.

V pondělí čtvrtého ledna se hráči rezervního celku sešli k prvnímu povánočnímu tréninku na Xaverově. V současné epidemiologické situaci ve společnosti je B-tým vedle A-týmu jediným týmem, který může trénovat vzhledem k tomu, že součástí béčka jsou pouze profesionální hráči. „Jsme rádi že můžeme trénovat, na druhou stranu je to těžké. Máme nějaký plán, ale nevíme, co přinesou nejbližší dny v epidemiologické situaci. Takže jsme rádi, že jsme se sešli a nijak nerozlišujeme předvánoční a povánoční tréninkovou fázi. Trénujeme co nejvíce herní formou a budeme čekat na další zprávy, kdy by se vše mohlo rozběhnout naplno. Věřím, že budeme připraveni,“ říká hlavní trenér B-týmu Marek Jarolím.

Z kádru sešívaného B-týmu je stále několik hráčů zapojených do procesu A-týmu. Matěj Jurásek, Tomáš Rigo, Jakub Křišťan i nováček Matouš Nikl stále trénují s A-týmem. Aktuální kádr B-týmu je tak tvořen z kmenových hráčů rezervy a několika hráčů kategorií U19 i U17. 

„Je to pro nás čest, že někteří hráči jsou v kádru A-týmu a že naskakovali i do svých prvních zápasů. V béčku se proto musíme snažit opět zapracovávat nové, mladé hráče, kteří by se k nám dostali třeba až v létě. Takže je to takový náš klasický koloběh. B-tým je jako takový vrchol pyramidy akademie,“ dodává Jarolím.

Zimní přípravu absolvuje slávistický B-tým pouze ve svém domovském tréninkovém areálu na Xaverově. Oproti minulým rokům, kdy i v zimě slávisté jezdili společně na soustředění do Nymburka, se letos kemp z důvodu epidemiologické situace nebude konat. „My tady na Xaverově budeme trénovat dvoufázově. Zvládneme to bez problému na Xaverově. Myslím si, že to nebude nic hrozného, že letos budeme bez soustředění. Máme tady vše, co potřebujeme,“ vysvětluje trenér.

Mimo vysokou porci tréninků čeká na rezervu také několik přípravných utkání. „Na zápasy se těšíme, je to součást přípravy. Zápasy kluci už potřebují, od léta jsme odehráli málo utkání, a proto je pro nás důležité, že teď už ty zápasy přijdou. Bez nich se nikdo z nás zlepšovat nebude,“ těší se na utkání hlavní trenér Jarolím.

„Chceme kluky co nejlépe posunout. Ať už kondičně, silově, tak i herně. Aby měli především další utkání proti dospělým a nejlépe se tak adaptovali směrem do dospělého fotbalu tím nejnáročnějším stylem a aktivním pojetím celé hry,“ dodává k plánům na zimní přípravu hlavní trenér B-týmu Marek Jarolím.

První mistrovské utkání je na programu v neděli 31. ledna na půdě Motorletu. Všechny přípravné zápasy odehraje B-tým bez přítomnosti diváků. Výsledky a reportáže najdete na webu slavia.cz.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články