FOTO: Slávisté se připravují v domácích podmínkách | SK Slavia Praha
Více

FOTO: Slávisté se připravují v domácích podmínkách

Poté, co klub ze zdravotních a preventivních důvodů zrušil plánované soustředění v Portugalsku, se slávisté připravují v domácích podmínkách v Edenu. Už s novými posilami.

Sešívaní měli podle původního plánu odletět v neděli k přípravnému soustředění do Portugalska. Vzhledem k tomu, že nedělní testy na COVID 19 potvrdily dřívější indikace zhoršeného zdravotního stavu většího počtu členů A-týmu během vánočních svátků, se klub rozhodl plánované soustředění zrušit.

Příprava tak probíhá v domácím prostředí a postupně se do ní zapojují i z vánočních svátků izolovaní členové A-týmu. Sešívaní využívají tréninkové hřiště hned vedle Edenu, v úterý byla na programu tréninková jednotka na atletickém stadionu vedle zázemí mládeže.

„Že jsme do Portugalska nakonec neodcestovali pro nás není velká komplikace. Bylo by tam sice o něco příznivější klima, ale tím, že v Praze nejsou aktuálně žádné kruté mrazy, tak máme skvělé podmínky i v Edenu. Příprava je velmi krátká, takže věřím, že na start soutěže budeme dobře připraveni,“ hlásí za kabinu útočník Stanislav Tecl.

Ve středu se do tréninku zapojily i dvě nejnovější posily Slavie. V úterý s klubem podepsal smlouvu pravý univerzál Alexander Bah, ve středu se připojil i ukrajinský stoper Taras Kačaraba. S A-týmem v současnosti trénuje i řada mladíků stejně jako během podzimní části. V sešívaném jsou zpět i navrátilci z hostování Jakub Hromada, Michal Beran, Júsuf Hilál nebo Mick van Buren. Peter Olayinka, Ibrahim Traoré nebo Oscar Dorley se do tréninku zapojí později.

Od pondělí budou mít slávisté pro tréninky k dispozici vyhřívané hřiště na stadionu Evžena Rošického na Strahově. Tam už se finálně začnou připravovat na start jarní části FORTUNA:LIGY. O žádném přípravném utkání se v tuto chvíli neuvažuje. Jarní část pro Slavii startuje v sobotu 16. ledna v Edenu proti Sigmě Olomouc.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články