ESPORTS: První trofej pro Slavii! | SK Slavia Praha
Více

ESPORTS: První trofej pro Slavii!

Slávistický esportový tým má za sebou úspěšný začátek roku ve kterém vyhrál Sparta Invitation Cup.

Skvělý start od nové posily

Sešívaný esport na začátku roku posílil Michal "DRMi10" Drastich a v novém angažmá se uvedl nejlépe jak mohl. Začal perfektním výsledkem ve víkendové lize, což znamenalo 53. místo na světě. Ve skvělé formě pokračoval i nadále, kdy vyhrál Rique Cup a držel umístění v Elite 1 ve weekend league.

Skupinová fáze Sparta Invitation Cupu

Během ledna se začali sešívaní hráči pod vedením manažera Jakuba Hozíka připravovat na Sparta Invitation Cup, kde je ve skupině B čekal souboj s Jabloncem, Libercem a Bohemians. V rámci přípravy odehráli slávisté interní turnaj, který ovládl Kobby. Ten svůj výkon napodobil i v Rique Cupu, který těsně před skupinovou fází Sparta Invitation Cupu také vyhrál. 

Skupinu B začala turnajová jednička CptKubajz výhrou 3:0 nad Jabloneckým Adulackkem, následně DRMi těsně podlehl Peposlavovi, což znamenalo remízu v prvním zápase skupiny. Druhý dvojzápas skupiny se vyvíjel podobně jako první, CptKubajz potvrdil formu a libereckého RealDaňka přejel 7:1 a v druhém zápase tentokrát Kobby smolně podlehl Sajmonowyczovi. V rozhodujícím zápase skupiny proti Bohemians pak jak DRMi, tak Kobby napravili úvodní porážky a zajistili tak sešívaným postup z prvního místa skupiny B. 

 

Play off Sparta Invitation Cupu

Ještě před vyřazovací fází turnaje unikla Kobbymu perfektní weekend league jen kvůli prohře na penalty. Do playoff Sparta Invitation Cupu vstoupili slávisté soubojem proti Teplicím, které společně se Spartou postoupily ze skupiny A na úkor Plzně a Olomouce. Semifinále odehráli Kubajz s DRMim a na finále byla nominovaná dvojice Kubajz - Kobby. V semifinálové souboji proti Teplicím slávisté jen jednou zaváhali, zvítězili 3:1 na zápasy a těšili se na finále, do kterého překvapivě postoupil Jablonec, který vyřadil domácí Spartu. Opakovaný souboj ze skupiny tentokrát ovládli sešívaní a shodně jako v semifinále zvítězili 3:1 na zápasy. Rozhodující vítězství zaznamenal Kobby, který suverénně porazil ve formě hrajícího Peposlava. V poslední duelu se na hřiště dokonce dostali Ondřej Kolář a Tomáš Souček. Vítězství nad Jabloncem tak znamená první týmové vítězství na turnaji v historii a výhru celkem 20 000 Kč!

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články