Leicester byl ještě rychlejší, než jsme si ukazovali | SK Slavia Praha
Více

Leicester byl ještě rychlejší, než jsme si ukazovali

Lukáš Provod v zápase s Leicesterem bojoval ve středu pole s hvězdnými záložníky soupeře. „Skvělé srovnání," těšilo ho po bezbrankové remíze.

Remizovali jste 0:0 s třetím týmem Premier League. Jak utkání hodnotíte?
„Zápas byl přesně podle našich očekávání. Leicester byl v přechodu snad ještě rychlejší, než jsme si ukazovali. Byli jsme hodně na míči a kdybychom lépe vyřešili některé šance, mohlo to dopadnout i lépe. Remízu do odvety bereme."

Připomíná vám výsledek úvodní zápas v předkole Ligy mistrů s Midtjyllandem?
„Ke dvojzápasu s Midtjyllandem bychom se asi vracet nechtěli, určitě na to myslet nebudeme. Myslím si, že jsme se od zápasu s Midtjyllandem hodně posunuli, tým je vyspělejší. Myslím si, že jsme Leicester možná trochu zaskočili, že jsme schopní hrát na takové úrovni. V odvetě se na nás určitě dobře připraví, ale my můžeme být sebevědomí. Po tom, co jsme ukázali, můžeme jít do odvety odhodlaně. Budeme chtít dát gól a postoupit.“

Na středu hřiště jste sváděl souboje s hvězdami Leicesteru Maddisonem, Tielemansem a Ndidim. Jak jste se na ně připravoval?
„Myslím si, že Leicester má strašně moc kvalitních hráčů a my jsme se museli připravit na všechny. Hráči veprostřed jsou velmi nevyzpytatelní. Dostávají přihrávky, když jsou pod tlakem a věděli jsme, že musíme být hodně blízko u nich a zavírat jim jejich silnější nohu. Jakmile dostanou trochu prostoru, tak jsou schopní vykouzlit přihrávku na Vardyho nebo jednoho z dalších rychlých útočníků. I přesto občas přijde přihrávka na Tielemanse, on se kolem vás obtočí, je to tak chytrý hráč, že dokáže šance tvořit i pod tlakem. Myslím si, že jsme se nemohli připravovat na určité hráče, ale na všechny. Na druhou stranu jsme si ty souboje ohromně užívali, protože jsou to top hráči z top ligy. Je to pro nás skvělé porovnání, jsme rádi, že takové zápasy můžeme hrát.“

Trenér Rodgers si stěžoval na kvalitu hřiště. Jaký byl stav hrací plochy z vašeho pohledu?
„Myslím si, že tady jsme zvyklí na jiné terény než trenér Rodgers. Trávník můžu jenom chválit. Trávníkářům chci za jejich práci poděkovat, každý den na kvalitě hřiště makají. Trenér Leicesteru nemá moc srovnání, vidí anglické trávníky a ví, že tam je to všude top. Kdyby viděl jiná hřiště tady v Česku, tak by se asi hodně divil, na čem jsme tady schopní hrát fotbal. To hřiště bylo, na to v jakém období se pohybujeme, skvěle nachystané. Není to vůbec něco, na co se vymlouvat."

Jak těžké bude se po takovém zápase soustředit na nedělní utkání v Teplicích?
„Pro nás to vůbec těžké nebude, naše cíle jsou jednoznačné. Chceme vyhrát další titul, je to pro nás další hodně důležitý zápas. Venku v Teplicích to bude určitě hodně náročné a soubojové. Musíme se teď plně soustředit na to, co bude o víkendu, a vůbec nekoukat na to, co bude ve čtvrtek v Anglii. Na odvetu se všichni těšíme, ale nejdřív musíme zvládnout ligový zápas o víkendu."

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články