Směr Leicester! Slávisté odlétají k odvetě Evropské ligy | SK Slavia Praha
Více

Směr Leicester! Slávisté odlétají k odvetě Evropské ligy

Sešívaní v úterý v podvečer nabrali směr Leicester. Na Britských ostrovech čeká Slavii ve čtvrtek odveta play off Evropské ligy.

V prvním utkání hráli slávisté v Edenu s předním týmem anglické Premier League 0:0. Odveta je na programu ve čtvrtek ve 21:00 českého času. O víkendu svěřenci Jindřicha Trpišovského remizovali v Teplicích 1:1, Leicester vyhrál na hřišti Aston Villy 2:1.

„Takovýto zápas je velký svátek. Všichni se těšíme moc, hráči, kompletně celý klub, naši fanoušci. Jedeme tam s dobrým výchozím postavením z domácího duelu. Uděláme všechno, aby se to povedlo," říká před odletem asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Odvetný zápas vyhlíží také křídelník Peter Olayinka. „Bude to pro nás docela těžké, ale věřím, že jsme připravení a postoupíme,“ hledí ke čtvrtku s optimismem nigerijský záložník.

Do Anglie odlétá téměř kompletní tým. Z hráčů, kteří jsou na soupisce pro Evropskou ligu, zůstávají v Praze Stanislav Tecl a Petr Ševčík, kteří aktuálně prodělali onemocnění COVID 19 a teprve v neděli oběma skončila karanténa. Petr Ševčík se navíc dává zdravotně dohromady po zranění kolena z posledního podzimního zápasu Evropské ligy v Leverkusenu. Z B-listu doplní sestavu mladík Denis Višinský.

„Otazník visí jedině nad Tomášem Holešem, který si v úvodním duelu poranil kotník. Jinak máme k dispozici všechny hráče, kteří jsou soupisce pro Evropskou ligu. Standa Tecl a Petr Ševčík se budou připravovat a trénovat v domácích podmínkách," objasňuje Zdeněk Houštecký.

Jaký program čeká sešívané v Anglii? Kromě tradičních videorozborů je ve středu v podvečer v plánu oficiální tisková konference a předzápasový trénink. Ve čtvrtek čeká hráče dopolední rozcvičení a večerní utkání.

A co čeká vás? Už ve středu vám nabídneme v exkluzivní premiéře ve 12:00 na Slavia TV celkově čtvrtý díl oblíbeného seriálu Leicester Loading. Tentokrát se podíváme na to, jak náročné je v dnešní době zorganizovat evropský výjezd nebo si poslechneme reakce fanoušků Slavie žijících v Leicesteru.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články