Teclův přístup je úžasný! A musím pochválit akademii | SK Slavia Praha
Více

Teclův přístup je úžasný! A musím pochválit akademii

Slavia porazila v osmifinále MOL Cupu Karlovy Vary vysoko 10:3. „Díky patří i Karlovým Varům, které hrály aktivně. Nezalezly a napadaly, dokud jim síly stačily," říká Jaroslav Köstl.

„Jsme spokojeni s přístupem. Do zápasu jsme vstoupili dobře, utkání se soupeři z nižších soutěží jsou ošemetná. Když ale vidím na Ondrovi Kúdelovi, Lukáši Masopustovi a Standovi Teclovi, jaký mají zápal, tak to strhne i ostatní hráče, což je důležité zjištění. Přístup byl fakt dobrý, jsme rádi, že jsme zápas zvládli, prvotní pro nás samozřejmě byl postup a odehrát zápas kvalitně. To se povedlo, díky patří i Karlovým Varům, které hrály aktivně, nezalezly a napadaly, dokud jim síly stačily. Patří jim velký respekt za to, co v Edenu předvedly,“ říká po vítězství nad třetiligovým soupeřem asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Divoký zápas přinesl fotbal nahoru dolů se spoustou šancí, celkem padlo třináct branek. „Do ofenzivy jsme předvedli dobré věci, pomohli nám kluci z béčka. Do defenzivy v některých momentech možná došlo k určitému podcenění, bylo to ale už za rozhodnutého stavu. Na zápas se určitě podíváme, protože pro hráče, kteří normálně tolik nenastupují, je důležité, aby to viděli na videu. Rozebereme si to i s nimi a samozřejmě se něčeho podobného budeme snažit vyvarovat. Myslím si ale, že nějaké fatální chyby v utkání nebyly,“ přibližuje asistent kouče Jindřicha Trpišovského.

Za Standu jsme všichni šťastní. Jeho přístup je skvělý

Čtyřmi góly se v zápase blýskl navrátilec do sestavy Stanislav Tecl. „Na Slavii není jediný člověk, který by mu to nepřál. Jak on funguje v kabině i v momentě, kdy třeba nehraje, je něco úžasného. Jeho přístup je pro nás jako trenéry velká škola, všichni mu fandíme. Jsme rádi, že to proti Varům zvládl jak výkonem, tak i produktivitou. Dlouho nehrál, potkal ho dvakrát COVID, měl navíc i nějaké zranění. Jsme za něj hrozně šťastní a je to jeden z hráčů, který strhl tým k tomu skvělému výkonu.“

Negativem zápasu jsou zranění tří hráčů, utkání nedohráli Michal Beran, Ibrahim Traoré a Petr Ševčík, který naskočil do prvního utkání po svém prosincovém zranění. „Všechny zranění vypadají dost podobně, jedná se o zásahy do oblasti kolene, teď je to těžké soudit. Jedou na vyšetření, vážnost zranění se někdy ukáže až po delším časovém úseku. Žádné bližší informace o tom zatím nemám, doufám ale, že se nebude jednat o nic vážného. Všechny hráče budeme potřebovat i dále, zatím ale nevíme, jak to s nimi bude vypadat,“ objasňuje Jaroslav Köstl.

Doufáme, že takových Višinských je v akademii více

Sešívaní proti Karlovým Varům nasadili hned několik hráčů z B-týmu. Nejvíce na sebe upozornil Denis Višinský, který byl téměř u všech gólů Slavie. „Ten to na hřišti vyšíval, to je jasné. Není to ale jen o něm. V první řadě chci pochválit akademii Slavie, protože co se týká komplexních schopností, jsou hráči nyní na úplně jiném levelu než ti, kteří se s námi zapojovali do tréninku před dvěma nebo třemi roky. Není to jen o Denisovi, který předvedl opravdu vynikající výkon, ale všichni hráči, které si z juniorky vytahujeme na tréninky, jsou na úplně jiné úrovni, než tomu bývalo dříve. Poděkování klukům do akademie a doufáme, že takových Višinských je tam více. Svojí šanci určitě dostanou, protože když to budou hráči jako Denis, určitě se ji zaslouží,“ ví asistent trenéra sešívaných.

„Denis se v prvních pěti minutách trochu zapekl, protože ač se hrálo proti třetiligovému soupeři, dlouho nehrál soutěžní zápas. Trochu tahal nohy, pak se ale rozkmital. Připomíná mi Barnese z Leicesteru, je to dost podobný typ. Uvidíme, jaká bude jeho budoucnost, jestli na křídle, nebo na desítce. Má neskutečné fotbalové myšlení a všichni i s Jindrou Trpišovským a Houšťou jsme z něj unešení. Je s námi už delší dobu a vidíme, co v sobě má. Strašně mu přejeme a doufáme, že jeho kariéra poroste raketově jako třeba u Abdallaha Simy, a bude to platný hráč týmu, což ukázal, že by být mohl,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články