V neděli od 18:30 doma proti Ostravě | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 doma proti Ostravě

​Po deseti gólech do sítě Karlových Varů v poháru čeká sešívané další domácí zápas. V neděli dorazí do Edenu v rámci 22. kola FORTUNA:LIGY Baník Ostrava.

Sešívaní ve středu hladce postoupili v MOL Cupu přes třetiligovou Slavii Karlovy Vary. Hlavními strůjci středečního postupu mezi nejlepších osm týmů MOL Cupu byli autor čtyř gólů Stanislav Tecl a také Denis Višinský. Sedmnáctiletý záložník se při svém prvním startu za A-tým podílel na sedmi brankách.

„Z naší strany to byl dobrý výkon proti snaživému a houževnatému soupeři. Od první minuty jsme hráli navzdory mnoha změnám kombinačně velice dobře. Víša hrál velice dobře, ukázal kvalitu, kterou pravidelně ukazuje na tréninku. Podařilo se nám zapojit i další mladé hráče, což je pro ně určitě skvělá zkušenost,“ těší trenéra Jindřicha Trpišovského.

„Zápas hodnotím určitě kladně, dali jsme deset gólů, sice jsme tři inkasovali, ale říkali jsme si, abychom k tomu přistoupili stejně jako ke každému zápasu, což se nám povedlo. Mladým klukům se zápas povedl, pomohli nám a ukázali se, což byl hlavní cíl,“ hodnotí Ondřej Lingr.

Nedělní soupeř Slavie prochází složitým obdobím. V tabulce patří Baníku deváté místo a po minulém kole a domácí remíze 1:1 s Teplicemi byl odvolán hlavní trenér Luboš Kozel. Jeho místo zaujal kouč béčka a bývalý útočník Baníku Ondřej Smetana.

„Nový trenér je vždycky nepříjemnost. Nový trenér pravděpodobně udělá nějaké změny v sestavě nebo při standardních situacích. První zápas proti Baníku byl těžký, plný soubojů a standardek. Hlavně v defenzivě mají hodně zkušených hráčů, čeká nás podobný zápas jako v minulých vzájemných duelech,“ předvídá trenér sešívaných.

„Určitě pro ně odvolání trenéra může být nový impulz. Letos se jim moc nedaří, ale přijedou určitě s velkou motivací tady uspět. Musíme se připravit jako na každý zápas a jít si tvrdě za třemi body,“ dodává Ondřej Lingr.

Velkou oporou soupeře je zkušený brankář Jan Laštůvka. V sezoně vychytal šest čistých kont a díky jeho práci patří ostravský tým k nejméně inkasujícím týmům v soutěži. Za 21 kol obdržel Baník jen 21 gólů.

„S Baníkem jsme za posledních pár let odehráli spoustu zápasů. Domácí zápasy jsme zatím vždycky zvládli díky ofenzivě a dobrým individuálním výkonům. Důležitá bude produktivita, protože v zápase asi moc šancí nebude,“ ví Jindřich Trpišovský.

„Zápasy s Baníkem jsou většinou tvrdé, budeme se muset vyrovnat jejich tvrdosti, a hlavně hrát náš styl hry. Musíme dát rychlý gól a převzít otěže zápasu,“ uzavírá záložník sešívaných.

Utkání proti Baníku začíná v Edenu v neděli v 18:30. Duel vysílá O2 TV sport a důležité informace samozřejmě najdete na našich klubových kanálech.

Preview před Ostravou je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články