Stanovisko k vyjádření šéfredaktora deníku Sport | SK Slavia Praha
Více

Stanovisko k vyjádření šéfredaktora deníku Sport

Přečtěte si stanovisko k vyjádření šéfredaktora deníku Sport Lukáše Tomka.

Po dobu pandemie je omezen počet vstupu fotografů na jednotlivá utkání na 6, přičemž zájem ze strany médii trvale převyšuje povolený počet. Netřídili jsme média podle toho, jestli psala nebo nepsala o zápase SK Slavia Praha s Leicester City FC, při široké medializaci taková snad ani nejsou. Nevidíme ale žádný důvod trvale zvýhodňovat deník Sport před mediálními partnery SK Slavia Praha, médii veřejné služby, dalšími novináři nebo vlastními fotografy klubu.

Ve smlouvě mezi Ligovou fotbalovou asociací a SK Slavia Praha je závazek LFA, že její partneři budou dodržovat vůči klubu poctivé obchodní vztahy a dobré mravy. Máme dlouhodobé výhrady k jeho dodržování a hluboké pochybnosti o výhodnosti tohoto partnerství pro většinu českého fotbalu. Deník Sport a jeho majitelé by si sami měli odpovědět na otázku, proč ve fotbalové veřejnosti vyvolávají pochybnosti o svojí nestrannosti, objektivitě a vyváženosti a jestli jsou skutečně médiem nebo spíše vlivovým nástrojem.

Rádi bychom připomenuli, že jsme jakkoliv neomezili přítomnost redaktora deníku Sport na utkání SK Slavia Praha. Na nedělní zápas přehodnotíme návrh akreditací, protože po literárním dílu na ochranu svobody tisku pana šéfredaktora nyní chápeme, že pro deník Sport je účast jejich fotografa na tomto utkání existenční. Dokud je však počet zástupců médií po dobu pandemie na utkáních početně omezen, budeme hledat řešení spravedlivého a rovnoprávného zastoupení všech médií a sdílení jejich výstupů třeba cestou médií veřejné služby.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články