Los čtvrtfinále v pátek ve 13:00 | SK Slavia Praha
Více

Los čtvrtfinále v pátek ve 13:00

Sešívaní jsou po dvou letech opět ve čtvrtfinále Evropské ligy! Po čtvrteční výhře na půdě skotských Rangers FC se v pátek dozví dalšího soupeře.

Slavia po úvodní remíze 1:1 porazila na Ibrox Stadium skotského šampiona Rangers FC 2:0, když domácí dohrávali po dvou červených kartách utkání v devíti hráčích.

Sešívaní se probojovali do čtvrtfinále podruhé během tří let, na jaře 2019 se v něm střetli s londýnskou Chelsea, které nejprve doma v Edenu podlehli 0:1, následně pak po hrůzostrašném úvodu utkání zdramatizovali odvetu gólem Tomáše Součka a dvěma krásnými trefami Petra Ševčíka.

Souboj o semifinále bude slávisty čekat ve čtvrtek 8. dubna s odvetou o týden později 15. dubna. Kromě čtvrtfinálových dvojic se týmy dozví i svého možného soupeře pro semifinále.

Potkat mohou červenobílí kohokoli z ostatních sedmi týmů v osudí. V něm zůstávají ještě dva ostrovní celky – Arsenal a Manchester United. Londýnský tým sice v odvetě prohrál 0:1 a Olymipakosem, vítězství 3:1 na půdě soupeře v prvním duelu mu však na postup stačil. Loňští semifinalisté United pak zdolali AC Milan, se kterým nejprve doma remizovali 1:1 a následně venku zvítězili 1:0.

V soutěži pokračuje i španělský nováček Granada, která nejprve doma zdolala Molde 2:0,prohra 1:2 v odvetě na neutrálním hřišti v Budapešti jí tak na postup stačila. Druhý španělský celek Villarreal pak nadvakrát porazil Dynamo Kyjev 2:0.

Nizezemský Ajax byl také nadvakrát úspěšný, v obou osmifinálových utkáních poradil s Young Boys Bern a v součtu zvítězil jasně 5:0 (3:0, 2:0).

AS Řím v prvním duelu zvítězili 3:0 nad Šachtarem a svůj postup potvrdili i výhrou v 2:1 v odvetě.

Cenným skalpem se pak může pochlubit Dynamo Záhřeb, které vyřadilo Tottenham, ač na jeho půdě v úvodním utkání prohrálo 0:2. V domácím utkání pak chorvatský celek zápas díky výhře 2:0 dotáhl do prodloužení, a když pak Oršič ve 106. minutě zkompletoval hattrick, postoupil chorvatský tým.

Los ze švýcarského Nyonu začne ve 13:00, sledovat ho můžete živě na uefa.com. Kromě čtvrtfinálových dvojic se týmy dozví i svého možného soupeře pro semifinále.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články