Slavia se distancuje od autorů rasistické fotografie | SK Slavia Praha
Více

Slavia se distancuje od autorů rasistické fotografie

Klub je naprosto znechucen rasistickou fotografií zveřejněnou v pátek večer skupinou „údajných příznivců“ na sociálních sítích. Odsuzujeme ji jako lidsky zcela nepřijatelný a nechutný akt, od kterého se naprosto distancujeme. Je to bezprecedentní podraz ke klubu a jeho ideálům.

SK Slavia Praha podává na neznámé pachatele stojící za přípravou a prezentací zmíněné fotografie trestní oznámení a sama povede svoje šetření ke zjištění odpovědných osob.

Rasismus v našem klubu nemá žádný prostor a dlouhodobě proti němu bojujeme. Za členy naší rodiny považujeme všechny naše hráče bez rozdílu barvy pleti, národnosti, kultury či vyznání. Stejný respekt a úctu cítíme k hráčům našich soupeřů. Maximálně podporujeme také naše hráče v aktuálním boji na sociálních sítích proti zveřejněné fotografii.

Slavia má skvělé fanoušky, kteří již mnohokrát pozitivně ohromili svět. Prosíme je, aby se i oni veřejně přihlásili k ideálům fair play a nulové toleranci k rasismu a distancovali se od podobného chování. Pojďme společně představit světu skutečnou, kultivovanou hrdou Slavii, na kterou jsme všichni tak pyšní.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články