Slavia obdržela zprávu inspektora UEFA s návrhem dalších kroků | SK Slavia Praha
Více

Slavia obdržela zprávu inspektora UEFA s návrhem dalších kroků

Slavia v úterý obdržela zprávu inspektora UEFA s návrhem dalších disciplinárních kroků proti hráčům Ondřeji Kúdelovi i Glenovi Kamarovi ohledně prošetřovaných incidentů hlášených během zápasu Evropské ligy UEFA mezi týmy Rangers FC a SK Slavia Praha dne 18. března 2021.

Verbální incident na hřišti mezi Ondřejem Kúdelou a Glenem Kamarou nadále zůstává v rovině tvrzení proti tvrzení. Inspektor UEFA uzavřel, že „vzhledem k tomu, že neexistují přesvědčivé důkazy ke stanovení obsahu poznámky pana Kúdely, není podepsaný inspektor schopen potvrdit, nebo vyvrátit popis události panem Kamarou nebo panem Zungou“.

Věc byla postoupena k dalšímu řízení před Kontrolní, etickou a disciplinární komisí UEFA, která nyní musí posoudit všechny důkazy, zda došlo k urážce, nebo inzultaci s rasovým podtextem. V mezidobí bylo hráči preventivně uloženo suspendování na jeden nadcházející UEFA zápas. Inspektor UEFA současně navrhl disciplinární postih Glena Kamary za jeho vážný fyzický útok proti Ondřeji Kúdelovi, k němuž došlo po zápase.

S ohledem na probíhající disciplinární řízení UEFA i šetření ze strany místní policie nebudeme k věci poskytovat další vyjádření.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články