Srovnání formy: Arsenal vs. Slavia | SK Slavia Praha
Více

Srovnání formy: Arsenal vs. Slavia

Sešívané čeká souboj s anglickým Arsenalem! Pojďme se podívat, jak si oba kluby vedou v letošní sezoně.

Arsenal odehrál v ligové soutěži zatím 30 utkání, ve kterých dvanáctkrát zvítězil, šestkrát remizoval a dvanáctkrát prohrál.

Slávisty zdobí ve FORTUNA:LIZE výrazně lepší bilance, pět remíz a dvacet výher zaznamenali v pětadvaceti utkáních. Průměrně Arsenal z jednoho zápasu vytěžil pouze 1,4 bodu, slávisté zatím neporaženi mají bilanci 2,6 bodu na zápas.

Slavia vede českou nejvyšší soutěž o čtrnáct bodů před druhou Spartou, Arsenal se v Premier League nachází na desátém místě a na pohárové příčky ztrácí devět bodů.

Kanonýři zatím v lize inkasovali celkem 35 branek a v útoku skórovali 40krát, což dělá průměr vstřelených branek 1,33 na zápas a průměr inkasovaných pouze 1,16. Sešívaní mají ligový průměr vstřelených branek lepší, pyšní se bilancí 2,8 branky na duel a průměrně inkasují pouze 0,6 gólu za zápas.

V Evropské lize Arsenal se skóre 20:5 bez porážky ovládl skupinu B před norským Molde. Za sebou nechali i Rapid Vídeň a Dundalk FC. V Round of 32 narazili kanonýři na Benficu Lisabon, kterou po remíze 1:1 v úvodním duelu udolali v domácí odvetě 3:2. Ve čtvrtfinále čekala kanonýry repríza z loňského play off Evropské ligy, tentokrát ale Olympiacos po výhře 3:1 venku a domácí porážce 0:1 úspěšně vyřadili. Za deset zápasů v Evropské lize nastřílel náš čtvrteční soupeř celkem 27 branek a 10 inkasoval. Žádný tým v soutěži nenastřílel víc branek. Sešívaní se za 10 zápasů v Evropské lize radovali z 16 gólů a 11 branek inkasovali.

Setkávají se tak dvě mužstva, která v lize zažívají zcela odlišné sezony. Celková hodnota kádru Arsenalu je astronomických 549,10 milionů euro, což je téměř desetinásobek hodnoty kádru sešívaných.

  Slavia Arsenal FC
Odehrané lig. zápasy 25 30
Počet bodů 65 42
Body/zápas 2,6 1,4
Vstřelené branky v lize a UEL 86 60
Vstřelené branky/zápas v lize a UEL 2,45 1,5
Obdržené branky v lize a UEL 26 45
Obdržené branky/zápas v lize a UEL 0,74 1,125
Hodnota kádru* 62,25 mil. EUR 549,10 mil. EUR


* Hodnota kádru podle webu transfermarkt.de ke dni 8. 4. 2021

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články