Ve čtvrtek od 21:00 odveta čtvrtfinále UEL proti Arsenalu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 odveta čtvrtfinále UEL proti Arsenalu

Sešívané čeká odveta čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu. Po remíze 1:1 v Londýně se o postupujícím do nejlepší čtyřky rozhodne ve čtvrtek od 21:00 v Edenu.

Slavia útočí na účast mezi čtyřmi nejlepšími týmy Evropské ligy. Ve čtvrtek v Edenu přivítá Arsenal, úvodní utkání v Londýně skončilo remízou 1:1. Nadějný výsledek do odvety vystřelil v 93. minutě nastavení Tomáš Holeš.

„Pro mě to byla první pořádná zkušenost v téhle sezoně Evropské ligy. Proti týmu jako Arsenal, který je skvělý, byl to opravdu těžký zápas. Ale myslím si, že jsme uhráli skvělý výsledek, pro který jsme si přijeli,“ hodnotí zápas na Emirates Stadium Oscar Dorley.

„Zápasy s takovými týmy jsou specifické, každý má svůj styl. Musíme zlepšit náš výkon, hlavně individuální výkony v prvním zápase nebyly úplně ideální, Zlepšit musíme i držení míče, ztráceli jsme moc míčů, což nás dostávalo pod tlak,” ví trenér Jindřich Trpišovský.

Liberijský záložník se v posledních dvou pro Slavii velmi důležitých zápasech vypracoval do základní sestavy, což mu samozřejmě dělá radost.

„Trenér mi dává prostor, abych se každý den zlepšoval. Přestože občas udělám v zápase chybu, ale on mi vždycky řekne, abych to hodil za hlavu a soustředil se na další momenty. Moc si vážím toho, jakou důvěru ve mně vložil po chybě v zápase s Arsenalem. Protože jsem z toho byl opravdu špatný. Potom mě ale utěšil a pomohl mi pochopit, že ve fotbale musíš občas udělat chybu, ale z chyb se učíme,“ těší liberijského reprezentanta.

Sešívané může do semifinále posunout i bezbranková remíza. Hrát na 0:0 ale do DNA týmu Jindřicha Trpišovského nepatří.

„Hráče ani styl na to nemáme. Ta cesta vede skrz zlepšení individuálních výkonů, abychom byli nebezpeční, aby oni řešili víc obranných situací než my. Pokud nemáte přímý kontakt s tím týmem, tak je realita na hřišti odlišná oproti videu. Teď už tu zkušenost máme a navíc hrajeme v domácím prostředí,” říká trenér sešívaných.

„Ano, myslím si, že není náš cíl hrát 0:0, ale pokud to skončí 0:0, bude to pro nás dobrý výsledek. Nemyslíme na to ale tak, že chceme hrát 0:0, chceme vyhrát. Věřím týmu, každý je připravený do toho dát všechno,“ doufá Oscar.

Slávisté jdou do zápasu s Arsenalem posilnění vítězstvím v derby. V neděli v domácím prostředí porazili tradičního rivala 2:0 a navýšili svůj náskok v tabulce. O víkendu zvítězili i Kanonýři, poslední Sheffield přehráli na jeho stadionu 3:0.

„To je spíš pro náš pocit. S tímhle zápasem to nebude mít moc společného. Je to jiná soutěž, jiný soupeř. Důležité bude dostat se z únavy, protože derby bylo dost náročné. Arsenal protočil dost hráčů. Plus pro nás je, že necestujeme a máme o den navíc na přípravu. Klíčová otázka je i ohledně zdravotního stavu hráčů.”

„Myslím, že i z fotek je vidět, že každý byl z toho vítězství opravdu nadšený. Všichni do toho dali 100 %. Bylo to pro nás velmi důležité vítězství,“ ohlíží se za vyhraným derby Oscar Dorley.

Na Emirates Stadium Jindřich Trpišovský překvapil složením stoperské dvojice. Vedle Davida Zimy zazářil při absencích Ondřeje Kúdely a Simona Deliho Tomáš Holeš, který svůj výkon korunoval vyrovnávacím gólem. S jakými hráči může trenér Slavie počítat pro odvetu?

„Bohužel aktuálně nemůžeme přičíst nikoho dalšího oproti poslednímu zápasu. Bude se to vyvíjet, mám příslib u jednoho hráče, který by se možná mohl připojit. Výsledek je takový, že i v hlavě musíme počítat, že může být prodloužení. Musíme vzít v potaz spoustu věcí včetně počtu střídání. Pro případný úspěch se každý, kdo se k nám přidá, bude počítat do plusu. Snad poprvé za tu dobu, co tu jsme, jsme museli upravovat trénink a někteří hráči šli dělat jen taktické věci. Ve čtvrtek bude strašně důležitý běžecký výkon obou týmů,” uzavírá Jindřich Trpišovský.

Odveta čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu začíná ve čtvrtek ve 21:00, zápas přímým přenosem vysílá ČT sport. Slávisti, držte nám palce!         

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články