V neděli od 16:00 venku proti Liberci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:00 venku proti Liberci

Po vyřazení z Evropské ligy se vrací slávisté na trávníky FORTUNA:LIGY, kde je v rámci 27. kola čeká zápas na půdě Slovanu Liberec.

Pětkrát slávisté v letošním ročníku Evropské ligy Eden uhájili, na šestý pokus to nevyšlo. Čtvrteční porážka 0:4 s Arsenalem znamená stejně jako před dvěma lety konec ve čtvrtfinále. Vyřazení bolí, na své počínání ale mohou být svěřenci Jindřicha Trpišovského pyšní. Předvedli úžasnou jízdu! Na smutek navíc není čas, už v neděli čeká sešívané ligový zápas na půdě Liberce.

„Pro hráče jsou to velké zkušenosti. Vyrovnat se takhle kvalitnímu soupeři není jen tak. Zkušenosti z poslední doby, kdy se nám to proti Leicesteru, Rangers nebo na Arsenalu povedlo, jsou obrovské. Kluci takový zápas hrají jednou za čas a ukazuje jim to, na co se připravit, aby byli zase schopní na takové úrovni zahrát,” hodnotí jarní tažení Evropskou ligou trenér Jindřich Trpišovský.

„Byli jsme všichni hodně smutní, mrzelo nás to. Na druhou stranu byl Arsenal výborný, jízdu Evropou jsme si užili a věřím, že nám to dalo velké zkušenosti do budoucna,” říká záložník Michal Beran.

Michala Berana a Jindřicha Trpišovského čeká v neděli speciální utkání. Na stadionu U Nisy to oba dobře znají, v Liberci strávili část své kariéry.

„Na stadionu známe každého člověka, každý kámen, takže to bereme trošku jinak. Už jsou to ale čtyři roky, takže jsme zvyklí tam přijet jako hostující tým a hrát o vítězství,” říká trenér sešívaných.

„Speciální to určitě bude a moc se na to těším. Bude to těžký zápas, protože v Liberci sněží. Připravíme se, dáme do toho maximum a snad to vyjde,” věří Michal Beran.

Liberci patří v tabulce šestá příčka, nejlepším střelcem týmu je devítigólový Michal Rabušic. Na slávisty čeká obtížný soupeř, Slovan v domácím prostředí neprohrál už devět utkání v řadě.

„Jako každý rok mají silný tým. Slovan se vždycky opíral o domácí prostředí, kde je trochu specifická hrací plocha. To hřiště je takové opticky menší, je to taková aréna. Slovan má bojovné mužstvo, bojovné hráče, loni hráli finále poháru, na podzim byli v Evropské lize. Mají velice dobře složený tým, který vede dobrý trenér, opírají se o bojovnost a kvalitu. V domácím prostředí jsou velice nepříjemní,” předvídá Jindřich Trpišovský.

„Je to specifický stadion, hraje se jim tam dobře. Povrch po zimě bude těžký. Bude to bojovný zápas, což Liberci vyhovuje. Bude to těžké a uvidíme, jak to dopadne,” dodává Michal Beran.

Proti Arsenalu nemohl ze zdravotních důvodů nastoupit Abdallah Sima, Peter Olayinka hrál s velkým sebezapřením. Naopak po vleklém zranění se poprvé v základní sestavě představil Petr Ševčík.

„Uvidíme, co bude v neděli dopoledne. Někteří hráči momentálně nemají kde brát. Bylo to vidět i na rychlostech, kde se nám jen dva hráči dostali rychlostí nad 30 kilometrů, což je oproti šesti, sedmi proti Leicesteru málo. Kvůli náročnému programu si musíme vyhodnotit, kdo bude v neděli dostatečně připravený a podle toho poskládat sestavu. Pak se to bude už postupně srovnávat. Musíme to v neděli zvládnout s hráči, kteří jsou stoprocentně připravení a zbytek nechat doléčit. Musí to vzít na sebe kluci, kteří jsou bojeschopní,” uzavírá Jindřich Trpisšovský.

Utkání ve Liberci začíná v neděli v 16:00. Duel vysílá O2 TV sport a důležité informace samozřejmě najdete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články