V neděli od 19:30 o titul s Plzní | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:30 o titul s Plzní

Slavia odehraje v neděli od 19:30 v Edenu utkání o titul s Plzní. Na zápas také dorazí část fanoušků. Utkání vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a záložník Nicolae Stanciu.

Slavia ve středu postoupila ze čtvrtfinále MOL Cupu po výhře 3:0 nad Sigmou Olomouc. „Myslím si, že jsme potřebovali takový zápas, snad poprvé jsme na jaře hráli na normálním hřišti a myslím, že to bylo znát. A navíc hrál dobře střed hřiště, všichni tři záložníci hráli dobře. Dostávali jsme se do spousty šancí a celkově byl výkon lepší v některých parametrech. Byli jsme nebezpeční v nábězích za obranu a celkově ten výkon, až na nějaké chybičky, byl velice dobrý a bylo vidět, že mužstvo je hodně soustředěné,“ hodnotí zápas trenér Jindřich Trpišovský

V neděli už čeká sešívané utkání o titul s Viktorií Plzeň. Pokud svěřenci Jindřicha Trpišovského neprohrají, nemusí se ohlížet na výsledek utkání Liberec - Sparta, zkompletují hattrick mistrovských titulů. „Těšíme se moc. Je to zápas doma, dobré počasí a krásné hřiště. Po dlouhé době budou na stadionu fanoušci a máme možnost rozhodnout o titulu. Máme to ve svých rukách. Navíc s Plzní, dobrý zápas, dobrý soupeř. Těšíme se moc, protože jsou to naprosto ideální podmínky,“ vyhlíží utkání trenér.

Plzni se v podzimní části příliš nedařilo, na jaře ale podává výborné výkony, neprohrála už 14 soutěžních utkání v řadě. „Jejich výsledky z podzimu byly zapříčiněné tím, že neproměňovali šance, ale teď naopak góly dávají. Myslím, že jim pomohl Kaša, který podává dobré výkony a celkově se zpevnili v defenzivě. Mají jiného stopera i brankáře a celkově nedostávají tolik branek a není proti nim tolik šancí. Ofenzivu mají velice kvalitní. Jsou tam technicky skvěle vybavení a nebezpeční hráči. Beauguel je vepředu velice silný, je to komplexní útočník,“ hodnotí soupeře Jindřich Trpišovský.

Slavia mohla o zisku titulu rozhodnout už v nedělním utkání s Bohemians, remíza 0:0 ale nestačila. „Ano, jsme připraveni to dokončit. Mohli jsme to zvládnout už proti Bohemians, ale bohužel jsme nevyhráli. Alespoň jsme udělali rekord v neporazitelnosti, z čehož máme radost. Je to těžký týden, měli jsme také zápas v poháru s Olomoucí, ale teď jsme připraveni na neděli. Budeme připraveni vyhrát a zajistit si titul,“ říká před zápasem záložní Nicolae Stanciu.

Na stadion budou moct dorazit i někteří fanoušci z řad permanentkářů. „Těším se, až je uvidím na tribuně. Stejně jako minulý rok to bylo úžasné, protože v posledním utkání sezony jsme u sebe měli fanoušky, mohli s nimi slavit titul. To stejné bude teď v této sezoně a bude úžasné tam přijít, být s nimi a sdílet s nimi radost z titulu,“ vyhlíží návrat fanoušků Nicolae Stanciu.

Rumunský záložník prožívá skvělou sezonu i individuálně. Ve všech soutěžích nastřílel už 15 gólů, k nimž přidal 8 asistencí. „Ano, mám z toho radost, jsem nadšený. Před pár dny jsem o tom mluvil se svou manželkou. Myslím, že to je má nejlepší sezona. Ve všech soutěžích jsem dal patnáct gólů a měl jsem i asistence. Byl to pro mě dobrý rok, ale o individuální výkony se tolik nestarám. Nejdůležitější je, aby tým vyhrával. I když nedám gól, nebo na něj nepřihraju, ale trenéři jsou spokojení s mým přínosem týmu, tak jsem taky spokojený.“

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články