Význam toho, co jsme dokázali, nám dojde až později | SK Slavia Praha
Více

Význam toho, co jsme dokázali, nám dojde až později

Tomáš Holeš svými výkony významně přispěl ke kompletaci mistrovského hattricku, zápas proti Plzni navíc otevřel první trefou. ​„Mohli jsme si to jenom užít, my ale chtěli za každou cenu vyhrát,“ říkal po utkání reprezentační záložník, který se Slavií získal svůj druhý titul.

Už před zápasem jste věděli, že jste mistři, přesto jste i díky vaší trefě porazili Plzeň vysoko 5:1. Popište nám svoje mistrovské pocity…
„Věděli jsme to a mohli jsme jít do zápasu bez zbytečného tlaku, mohli jsme si to jenom užít. My jsme ale chtěli za každou cenu zvítězit a hned od začátku jsme si pro to šli. Dali jsme rychlý gól, nakonec z toho byla výhra 5:1 s Plzní. Je to nádhera.“

Slavia získala unikátní mistrovský hattrick po 79 letech. Uvědomujete si už teď, jakou významnou historickou kapitolu klubu nyní píšete?
„Význam toho, co jsme dokázali, nám asi dojde až později. Teď žijeme přítomností, rok po roce jdeme za naším cílem a zatím se nám to daří. Je to něco neskutečného, když ještě vezmeme v potaz to, jak se nám dařilo v Evropě. Tři tituly jsou fantazie. Jsem za celý tým ohromně šťastný.“

Už nyní je tato sezona skvělá – titul, čtvrtfinále Evropské ligy. Jak těžké pro vás teď bude se soustředit na to, co vás ještě čeká?
„Teď si to užijeme, ale hned další den se dáme zase do práce. Čeká nás náročný zápas, derby se Spartou. Je úplně jedno, v jakém budeme rozpoložení. Jedeme to tam zvládnout.“

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články