Ve středu od 17:30 derby v semifinále poháru | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 17:30 derby v semifinále poháru

Po nedělním zisku mistrovského titulu čeká slávisty ve středu od 17:30 299. derby v semifinále MOL Cupu.

S jistotou třetího mistrovského titulu v řadě vyhlíží sešívaní semifinále MOL Cupu. Ve středu od 17:30 se na Letné utkají se Spartou. Motivace uspět proti největšímu rivalovi je obrovská. Získat double, tak zní jeden ze zbývajících cílů trenérského týmu Jindřicha Trpišovského do zbytku sezony.

„Motivace je na místě, protože je to derby a každé derby chceme zvládnout, nezáleží jestli je to pohár nebo ligové utkání. Daleko větší motivaci máme, protože už jsme ligu vyhráli a chceme zvítězit i v domácím poháru,“ věří David Zima.

„Proti Plzni jsme si splnili druhý úkol z pěti, které jsme si dali. Člověk si myslí, že je celou sezonu pod tlakem z výsledku, pak má titul, a zase je tady věc s rekordem a pohár. Chceme to dotáhnout. Venkovní zápasy jsou nevyzpytatelné. Sezona je svým způsobem unikátní, tak by bylo dobré to dotáhnout do konce," říkal po zápase s Plzní trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní porazili tým z Letné v obou letošních ligových zápasech - 6. prosince venku 3:0, 11. dubna v Edenu 2:0. Celkem Slavia neprohrála už 13 soutěžních derby po sobě.

„Očekávám stejné derby jako v lize, spoustu emocí, kvality a doufám, že to dotáhneme do vítězného konce. Je to jako každý další zápas, čeká nás utkání, které musíme zvládnout a jestli je to liga nebo pohár, nehraje žádnou roli,“ uzavírá David Zima.

Utkání začíná v 17:30 a přímým přenosem ho vysílá ČT sport. Další důležité informace samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články