Slavia je zklamána přístupem vedení FAČR k volební kampani | SK Slavia Praha
Více

Slavia je zklamána přístupem vedení FAČR k volební kampani

Slavia považuje za klíčovou otázku Valné hromady FAČR obnovení důvěryhodnosti českého fotbalu.

Demokratičnost a férovost voleb jsou společně s volbou respektovaných kandidátů a obnovením transparentnosti rozhodovacích procesů základními pilíři, které veřejnost, partneři a sponzoři od fotbalu právem očekávají.

Volební kampaň organizovaná aparátem FAČR na jeho půdě pro kandidáty výhradně jednoho týmu – kandidáta na předsedu Karla Poborského a místopředsedu Martina Malíka a za účasti generálního sekretáře FAČR Jana Paulyho považujeme za porušení všech výše uvedených principů.

Prohlášení o transparentnosti voleb, které vedení FAČR veřejně přislíbilo a po českém fotbalu také žádala Národní sportovní agentura dokonce pod hrozbou ztráty části finančních dotací, nemá po podobném jednání větší hodnotu než cenu papíru, na kterém bylo vydáno.

Žádáme vysvětlení, z jakého důvodu byla tato schůzka organizována na půdě FAČR, jaký byl klíč pro výběr hostů z řad kandidátů na VH FAČR a kdo rozhodl o zapojení aparátu FAČR do volební kampaně.

Karel Poborský do kampaně vstoupil se vzletnými slovy: „Už se nemůžu dívat, jak můj milovaný sport upadá, jak ho nejrůznější funkcionáři využívají pro svůj vlastní prospěch a obohacení. Jak mu lidé přestávají věřit, jak se na něj už pomalu nekouká jinak než přes prsty, chci navrátit fotbalu důvěru."

Chtěli bychom se ho veřejně zeptat, zda takto pojatá volební kampaň je reálným naplněním jeho představy o nové budoucnosti českého fotbalu.

Fotbal má být férový nejen na hřišti. Jsme hluboce zklamáni z podobného jednání a rádi bychom připomněli, že na hřišti by za podobné jednání mohlo padnout jediné rozhodnutí – červená karta a vyloučení ze hry.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články