HATT21CK heroes! Slávisté, kteří zkompletovali zlatý hattrick | SK Slavia Praha
Více

HATT21CK heroes! Slávisté, kteří zkompletovali zlatý hattrick

Podívejte se na všech 36 neporažených hrdinů, kteří v sezoně 2020/21 pomohli Slavii k zisku třetího mistrovského titulu v řadě, čtvrtého za posledních pět let a 21. celkově. Sešívaní navíc domácí soutěží prošli bez jediné porážky!

Alexander Bah

Dánský pravý bek přestoupil v zimním přestupovém období ze SønderjyskE jako náhrada za Vladimíra Coufala. Téměř okamžitě se stal jedním ze základních
stavebních kamenů sestavy, ukázal především svou rychlost a bojovnost. V závěru sezony nastoupil v několika utkáních i na pravé záloze.

Jan Bořil

Kapitán Slavie podával tradičně spolehlivé výkony na levé straně obrany. V lize vstřelil ve 27 utkáních tři góly a v Evropské lize dovedl tým až do čtvrtfinále. Na konci sezony zvedl nad hlavu pohár pro vítěze ligy i MOL Cupu.

Michal Beran

Teprve dvacetiletý záložník přestoupil v létě z Liberce, kde zůstal na hostování pro podzimní část sezony. V zimě se do Slavie vrátil, aby bojoval o místo v sestavě. Na jaře nastoupil celkem do šesti utkání a ukázal svůj potenciál do příštích sezon.

Vladimír Coufal

Pravý bek odehrál v mistrovské sezoně pět utkání v lize a dva zápasy v kvalifikaci o Ligu mistrů, než přestoupil do anglického West Hamu. Tam se stal stabilním členem kádru a dopomohl Hammers sedmi asistencemi k šestému místu a Evropské lize.

Simon Deli

Legendární slávistický obránce se do sešívaného dresu vrátil v zimním přestupovém období na půlroční hostování z Brugg, aby týmu vypomohl po zranění Davida Hovorky. Opět podával spolehlivé výkony v lize i v Evropě.

Tomáš Holeš

Defenzivní záložník byl jednou z klíčových opor týmu. V jarní části sezony se mu začalo střelecky dařit, když vstřelil gól na hřišti Arsenalu, v pražském derby, Plzni, Karviné a dalším derby v semifinále MOL Cupu. Když to bylo potřeba, dokázal zaskočit i ve středu obrany.

David Hovorka

David Hovorka byl důležitým článkem slávistické obrany, v podzimní části odehrál v lize a evropských pohárech celkem dvanáct utkání. Jedním gólem se zapsal na střeleckou listinu v MOL Cupu v zápase s Duklou. V lednu si ale opět přivodil vážné zranění kolene a zbytek sezony nedohrál.

Jakub Hromada

Slovenský defenzivní středopolař strávil podzimní část sezony na hostování v Liberci. V zimě se do Slavie vrátil a vybojoval si místo v základní sestavě, kde se střídal především s Tomášem Holešem. V záloze podával skvělé výkony a byl důležitým článkem týmu.

Matěj Jurásek

Teprve sedmnáctiletý záložník byl do áčka povolán kvůli početným absencím. Zapojil se do dvou utkání v lize a naskočil i do zápasu Evropské ligy proti Bayeru Leverkusen. Díky skvělým výkonům si ho vyhlédla v zimě na hostování druholigová Vlašim, za kterou pravidelně nastupoval v základní sestavě.

Júsuf Hilál

Další z hráčů, který strávil podzim na hostování v Liberci. O návrat do Slavie si vytáhlý útočník řekl především třemi góly v základní skupině Evropské ligy, další gól pak přidal i na jaře v lize za sešívané.

Taras Kačaraba

Ukrajinský stoper přišel v zimě na hostování z Liberce výměnou za Ondřeje Karafiáta. Ve středu obrany hrál vždy spolehlivě a poskytoval týmu potřebnou rotaci v náročné sezoně. V průběhu sezony měly jeho výkony stoupající tendenci.

Ondřej Karafiát

Šestadvacetiletý obránce přišel do Slavie v létě z Liberce jako volný hráč. Za Slavii v lize naskočil během podzimu do pěti zápasů, dvakrát nastoupil také v Evropské lize. V zimě šel na hostování do Liberce, kde se stal stabilním členem základní jedenáctky.

Ondřej Kolář

Pan nepostradatelný. Překonal vážné zranění z utkání v Glasgow, po návratu v masce a helmě předváděl skvělé výkony. Ve čtvrtfinále, semifinále i finále MOL Cupu udržel čisté konto, stejně jako vloni byl vyhlášen nejlepším brankářem FORTUNA:LIGY.

Přemysl Kovář

Hecíř, motivátor, režisér pozápasových oslav. Zvládl těžké utkání v Brně, kde po 18 minutách musel nahradit vyloučeného Matyáše Vágnera. Neinkasoval ani jednou a ukázal, že když je potřeba, tým se na něj může spolehnout.

Ondřej Kúdela

Pilíř obrany, nejlepší obránce FORTUNA:LIGY, v ligové sezoně 2020/21 také nebývale produktivní. Trefil se šestkrát, z penaltového puntíku byl neomylný. V 84. minutě v Liberci ukázal železné nervy a z pokutového kopu vystřelil sešívaným tři důležité body.

Jan Kuchta

Z talentovaného útočníka se stal gólový zabiják. Neúnavný dříč na hrotu rozbíjí rozehrávku soupeřů, za 34 ligových gól přesně pálil hned patnáctkrát a získal korunu pro krále střelců. Ve Zlíně mu na první hattrick v kariéře stačil první poločas.

Ondřej Lingr

Kluk z Karviné zvládl přesun do hlavního města s bravurou. Jeho nádherná trefa do sítě Nice ve 4. kole základní skupiny Evropské ligy byla vyhlášena gólem roku 2020. Jako střídající žolík přidělený čas využívá maximálně, v lize zaznamenal tři branky. Poslední v závěrečném kole proti Českým Budějovicím.

Tomáš Malínský

V sešívaném dresu na podzim odehrál sedm zápasů pro 232 minut. 130 nasbíral za tři utkání v Evropské lize, zbytek ve čtyřech startech v české nejvyšší soutěži. Jako hráč Slavie nakoukl i do národního týmu, od ledna hostoval v Mladé Boleslavi.

Lukáš Masopust

Srdce týmu, hráč, kterého neutaháte. V průběhu sezony ukázal, že je schopný zahrát na jakékoliv pozici. Dařilo se mu v MOL Cupu, kde dvěma krásnými přihrávkami vyřadil Olomouc. Gól senzačně vymyslel i proti Spartě v semifinále. Jeden z pěti slávistů, kteří se těší na EURO.

Petar Musa

Nejlepší střelec ligy v sezoně 2019/20 zamířil v zimě na hostování do bundesligového Unionu Berlín. A hozenou rukavici zdvihl. Zasáhl do dvanácti zápasů, trefil se proti Stuttgartu, nejlepší partii ale odehrál proti Brémám, kdy naskočil do druhého poločasu a zaskvěl se dvěma gólovými asistencemi.

Peter Olayinka

V utkání Evropské ligy s Leverkusenem vstřelil s nasazením vlastního zdraví za cenu zlomeného nosu vítězný gól, prosadil se i proti Nice. Ve čtvrtfinále v Glasgow proti Rangers trefil klíčovou první branku. V sezoně laboroval s několika zraněními, když je fit, je nepostradatelným členem základní sestavy.

Oscar Dorley

Liberijský univerzál. Ať ho na hřišti postavíte kamkoliv, všude dokáže zahrát. Proti Teplicím při remíze 1:1 zaznamenal svou první branku v sešívaném dresu, gól slavil i při vítězství nad Opavou.

Lukáš Provod

Kometa sezony, dle slov Jindřicha Trpišovského hráč, který se pomalu stává lídrem Slavie. Nejlepší záložník FORTUNA:LIGY s bezedným fyzickým fondem. Na jeho gól proti Leicesteru budou fanoušci dlouho vzpomínat. Proti Olomouci utrpěl vážné zranění kolena, které ho připravilo o účast na EURO. Branka v Edenu proti Belgii byla výstavní.

Tomáš Rigo

18letý talentovaný záložník z Popradu se pomalu rozkoukává v prvním týmu. Minuty sbíral v MOL Cupu, coby střídající hráč zasáhl i do předposledního ligového kola v Jablonci. Proti Leverkusenu v závěrečném utkání skupiny Evropské ligy odehrál devět minut, šlo o jeho soutěžní debut v prvním týmu.

Daniel Samek

Splněné přání a motivace do další práce. V sedmnácti letech nastoupit v dresu ligového mistra do soutěžního utkání, a to rovnou v základní sestavě, to se nepoštěstí každému. A Daniel Samek si svým výkonem proti Jablonci rozhodně ostudu neudělal, stejně kvalitně si počínal i v posledním kole s Dynamem České Budějovice.

Abdallah Sima

Největší překvapení sezony. Senegalský záložník v létě mířil jako posila do béčka, bleskově se z něj ale stala útočná hvězda červenobílých, o jejímž přestupu se čile diskutuje. Však taky devatenáctiletý snajpr ve své první sezoně za áčko nastřílel šestnáct branek, z toho čtyři v Evropské lize.

Nicolae Stanciu

Rumunský záložník zažil veleúspěšný rok, narodila se mu dcera a v sešívaném válel. Jen počítejte – dvanáct branek a šest asistencí v domácí lize, tři góly a dvě asistence v Evropské lize a k tomu branka v MOL Cupu. Jak se něco šustlo, byl u toho!

Jan Stejskal

Čtyřiadvacetiletý gólman dostal svou první šanci v domácím poháru, sešívaným kryl záda proti Dukle i Karlovým Varům. Do ligy poprvé naskočil v předposledním kole na půdě Jablonce, kde i díky jeho výkonu červenobílí protáhli neporazitelnost.

Petr Ševčík

Na podzim v lize zapsal čtyři asistence, z toho jednu proti Spartě. Sotva doléčil zranění, onemocněl, pro druhou polovinu jara byl ale hbitý záložník sešívaným opět k dispozici a vysloužil si pozvánku na EURO.

Ladislav Takács

Urostlý stoper na podzim zasáhl do šesti ligových zápasů, brzdila ho zranění. Proti Teplicím se prosadil i gólově, když do sítě usměrnil hlavou centr Petera Olayinky. Jarní část sezony strávil na hostování v Mladé Boleslavi.

Stanislav Tecl

Čtvrtý titul a třetí pohár se Slavií. Do sezony vstoupil útočník sešívaných famózně – hattrickem na hřišti Českých Budějovic hned v prvním kole. Blýskl se také v domácím poháru, proti Varům se sešívaný útočník prosadil hned čtyřikrát. A jeho gól v derby? Nádhera!

Ibrahim Traoré

Defenzivní záložník zakončil v Edenu už svou třetí sezonu, v sešívaném už překonal sto soutěžních utkání. V prozatím posledním ligovém kole proti Jablonci vedl sešívané dokonce jako kapitán.

Matyáš Vágner

Křest ohněm prožil na půdě Rangers v osmifinále Evropské ligy, atmosféru domácí soutěže pak hned vzápětí, kdy osmnáctiletý gólman musel mezi tyčemi nahradit zraněného Ondřeje Koláře. Proti Opavě udržel v Edenu čisté konto.

Mick van Buren

Nizozemský navrátilec z hostování se k týmu připojil pro jarní část sezony. Houževnatý útočník svou optimální formu sice stále hledá, Slavii ale pomohl gólem do sítě Plzně, či asistencí proti Opavě.

Denis Višinský

Osmnáctiletý ofenzivní hráč dostal možnost zakusit atmosféru dospělého fotbalu nejprve v domácím poháru, kde se dvakrát prosadil proti Karlovým Varům, v lize pak naskočil proti těžšímu soupeři – třetímu Jablonci.

David Zima

Dvacetiletý obránce se za sezonu a půl ve Slavii bez problému aklimatizoval a svými výkony si řekl o nominaci do národního mužstva na blížící se EURO. Byl pevnou součástí sešívané obrany ve všech soutěžích.

Hrdinou zlatého hattricku jste i vy, fanoušci! V ohromně těžké době jste nás podporovali, i když jste většinou nemohli na tribuny. I za zavřenými dveřmi jsme cítili vaši neutuchající podporu, která nás hnala za neporazitelností. Děkujeme! <3 #spolujsmesilnejsi

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články