Slavia zahajuje letní přípravu | SK Slavia Praha
Více

Slavia zahajuje letní přípravu

Přípravu před sezonou 2021/22 zahájí v Rakousku 20 slávistů včetně nových posil či mladých hráčů.

Ve středu v dopoledních hodinách se sešli sešívaní po zhruba třítýdenní zasloužené dovolené v Edenu, aby podstoupili testy na COVID. Ve čtvrtek 24. června ráno pak, jako každý rok, zamíří na kemp do rakouského Aigenu.

V Rakousku se budou slávisté připravovat do 2. července. V Aigenu proběhne o pět dní později také druhé soustředění, které bude koncipováno jako herní, první kemp bude kondiční. Reprezentanti se k týmu budou připojovat postupně.

Do přípravy se zapojí i nové posily Srdjan Plavšić a Ubong Ekpai. S týmem neodcestují zranění Lukáš Provod a David Hovorka. Oba mají jasně naplánovaný program v domácích podmínkách. Své reprezentační povinnosti si na mistrovství Evropy plní velké množství slávistů. Česko reprezentují Jan Bořil, Tomáš Holeš, David Zima, Lukáš Masopust a Petr Ševčík. Ve slovenském výběru figurují Ivan Schranz a Jakub Hromada. S národním týmem po skoneční klubové sezony byli také Oscar Dorley, Júsuf Hilál, Peter Olayinka, Nicolae Stanciu a Abdallah Sima. Všichni jmenovaní se ke Slavii připojí později, většina pak na druhé soustředění.

S reprezentačním týmem byl i Simon Deli, kterému hostování ve Slavii skončilo. Obránce z Pobřeží slonoviny aktuálně řeší svou budoucnost. S týmem na soustředění odjíždí také Taras Kačaraba, jehož hostování bylo původně půlroční do 30. června, nicméně jeho budoucnost se ještě do konce měsíce bude řešit. Do konce června má v Unionu Berlín hostování také Petar Musa. Už během jarní části byl ve Slavii zpět Mohamed Tijani, který se v péči fyzioterapeutů vrací po operaci předního zkříženého vazu, kterou podstoupil v únoru.

Lukáš Červ, Michal Beran, Jakub Markovič, Daniel Kosek, Ondřej Karafiát a Patrik Hellebrand zahájili letní přípravu v nových klubech, kde se momentálně řeší jejich hostování. Mladíci Vágner, Višinský, Hošek, Kneifel, Starý, Křišťan, Jurásek a Rigo se připravují s druholigovou Vlašimí. Kádr v přípravě proto doplní i několik dorostenců – Kryštof Obadal, Filip Prebsl, Ondřej Kričfaluši, Daniel Samek a Erik Biegon. 

Složení týmu pro kondiční soustředění v Aigenu:

Brankáři: Ondřej Kolář, Přemysl Kovář, Jan Stejskal
Obránci: Alexander Bah, Taras Kačaraba, Ondřej Kúdela, Kryštof Obadal, Filip Prebsl, Mohamed Tijani
Záložníci: Ondřej Kričfaluši, Ondřej Lingr, Srdjan Plavšić, Daniel Samek, Ladislav Takács, Ibrahim Traoré, Mick van Buren
Útočníci: Erik Biegon, Ubong Ekpai, Jan Kuchta, Stanislav Tecl

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články