Do Slavie přichází brankář Aleš Mandous | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází brankář Aleš Mandous

Brankářský tým sešívaných posílí Aleš Mandous. Devětadvacetiletý gólman s reprezentačními zkušenostmi, který na EURU plnil v českém národním týmu roli dvojky, podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2026.

Uplynulé tři sezony strávil Aleš Mandous v Olomouci, kde patřil k nejvýraznějším postavám. V ročníku 2020/21 nastoupil 188 centimetrů vysoký brankář do 30 ligových utkání, v deseti udržel čisté konto a pomohl Hanákům k devátému místu.

V pondělí podstoupil v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích zdravotní prohlídku a odcestoval s týmem na soustředění do rakouského Aigenu.

„Aleš Mandous byl dlouhodobě v hledáčku našich trenérů gólmanů, patří mezi špičku naší ligy, což potvrdil i nominací na EURO. Věříme, že do našeho brankářského týmu skvěle zapadne a bude platnou posilou pro Slavii," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Jsem nesmírně rád, že si mě Slavia vybrala. Je to nejlepší tým v lize, ambice mám ty největší. Na spolupráci s Ondrou Kolářem se moc těším, věřím, že se toho od něj hodně naučím, bude to skvělá zkušenost. Chci se zlepšovat a pomoct Slavii ke skvělým výsledkům," říká po podpisu smlouvy Aleš Mandous.

Devětadvacetiletý gólman se narodil v obci Nekmíř nedaleko Plzně. S fotbalem začínal v místním oddílu, v deseti letech se přesunul do mládeže Viktorie Plzeň. V prvním týmu Západočechů debutoval v březnu roku 2013, kdy vychytal domácím vítězství 1:0 nad Hradcem Králové v dohrávaném čtvrtém kole ligového poháru.

Před následující sezonou se přesunul na hostování do druholigového Střížkova, za který odchytal celkem osmnáct zápasů. Ročník 2014/15 strávil v taktéž druholigovém Baníku Most a v létě pak přestoupil do Žiliny. V předním slovenském klubu nastupoval zejména za B-tým, připsal si ale i několik startů za áčko, včetně vychytaného vítězství v druhém předkole Ligy mistrů na hřišti Kodaně.

V létě roku 2018 se Aleš Mandous přesunul do Olomouce, za kterou v následující sezoně odchytal jediné utkání právě proti Slavii. Střelce sešívaných deptal výborným výkonem a byl největší hvězdou Sigmy při těsné porážce 1:2.

V následujícím ročníku si vybojoval místo neotřesitelné jedničky Hanáků a tuto pozici udržel i v právě uplynulé sezoně. Díky svým skvělým výkonům si řekl o místo v širším kádru české reprezentace, za kterou na podzim minulého roku odchytal kvalifikační utkání proti Skotsku. Na právě probíhajícím EURU pak plnil roli dvojky za Tomášem Vaclíkem.

Celkem ve FORTUNA:LIZE odehrál 47 zápasů, ve kterých si připsal 16 čistých kont a hned patnáctkrát byl vyhlášen hráčem utkání. Díky své skvělé rozehrávce si v uplynulé sezoně připsal na své konto hned dvě gólové asistence.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články