Schranz a Plavšić o kabině, trenérech i soustředění | SK Slavia Praha
Více

Schranz a Plavšić o kabině, trenérech i soustředění

Ivan Schranz a Srdjan Plavčić přibližují své první pocity z nového působiště, atmosféru v kabině, komunikaci s trenéry i očekávání do nové sezony.

První dvě letní posily sešívaných, útočník Ivan Schranz a záložník Srdjan Plavšić, se spolu se zbytkem týmu poctivě připravují v rakouském Aigenu na nadcházející náročnou sezonu, která startuje už koncem příštího týdne. Slovenský útočník se k týmu připojil až před herním soustředěním, jako člen slovenského kádru na EURU měl později dovolenou. 

„Mistrovství Evropy bylo dlouhé, já se navíc trochu trápil se zraněním. I tak pro mě byla velká pocta a cenná zkušenost, že jsem tam mohl být, i když jsem nenastoupil. Teď konečně můžu naplno trénovat s klukama a velmi se na to těším,“ říká Ivan Schranz.

Křídelník Srdjan Plavšić absolvoval obě přípravná soustředění, jak právě probíhající herní, tak i to první, kondiční. „První kemp byl hodně náročný, samé běhání, ale zvládl jsem to. Teď jsme na druhém, které je více s balonem, herní. Zatím jsem nemusel vynechat žádný trénink, cítím se dobře a doufám, že hned od začátku chytím formu,“ doufá pětadvacetiletý srbský záložník.

Obě nové tváře sešívaných si pochvalují zejména skvělou atmosféru v nové kabině. „Všichni jsou v pohodě, cítím se tady, jako bych tu byl už dlouho. Nejvíce času trávím s Nicem, jsme spolu na pokoji, všichni kluci jsou ale skvělí, se všemi se bavíme,“ těší Srdjana Plavšiće. Podobné první dojmy má i Ivan Schranz. „Na Kubu Hromadu jsem měl spoustu otázek, řekl mi spoustu věcí, jak to tady funguje. Pomáhal mi v prvních dnech a patří mu za to velký dík,“ říká posila ze severočeského Jablonce.

Výborná je podle obou nováčků i komunikace s trenéry a realizačním týmem. „S trenéry v podstatě za pochodu hodně mluvíme, zhruba vím, co ode mě očekávají a budu se snažit splnit jejich požadavky," říká Ivan Schranz. „Každý den, když hrajeme nějakou hru, tak za mnou přijde trenér, a pokud vidí něco lépe než já, hned mi řekne, co a jak musím dělat lépe. Hodně mi pomáhá a myslím si, že to bude dobré,“ přitakává Srdjan Plavšić.

Už v pátek v Aigenu čeká sešívané generálka proti polským Gliwicím, blíží se i start ligové sezony. Obě posily se na začátek nového ročníku velmi těší. „Zápasy už mi chyběly, chci se ukázat fanouškům a všem tady, moc se těším,“ zní z úst Srdjana Plavšiće. „Věřím, že to dobře dopadne, vstoupíme úspěšně do ligy a bude se nám dařit,“ uzavírá souhlasně Ivan Schranz.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články