Do Slavie přichází švédský obránce Aiham Ousou | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází švédský obránce Aiham Ousou

Novou posilou Slavie je jednadvacetiletý stoper Aiham Ousou, který přichází z GAIS Göteborg. Kapitán švédského národního týmu do 21 let podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2026.

„Aiham je členem švédské reprezentace do jednadvaceti let. Vybralo ho naše analyticko-skautské oddělení s tím, že typologicky zapadá do našeho herního stylu. Po odsouhlasení trenérským týmem jsme se rozhodli hráče přivést do Slavie, věříme, že se mu bude dařit a přejeme mu hodně štěstí," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Slavia je velký tým, hraje skvělý fotbal. V posledních letech pod trenérem dosáhla vynikajících úspěchů. Vždycky jsem chtěl být nejlepší, bojovat ve velkých klubech a velkých soutěžích. Viděl jsem Slavii hrát v Evropě, viděl jsem její úspěchy a motivovalo mě to sem přestoupit. Do každého tréninku i zápasu dám maximum, to můžu slíbit," nechal se po podpisu smlouvy slyšet Aiham Ousou.

Rodák z města Mölndal začínal s fotbalem v mládežnických klubech Angered FC a Angered MBIK. Před startem sezony 2016/17 se přesunul do Västra Frölunda IF hrající třetí nejvyšší soutěž. Za jedenáct utkání skóroval třikrát a zaujal trenéry BK Häcken Academy, kde v červenci 2018 podepsal s prvním týmem Häckenu profesionální smlouvu.

Trenéři byl s jeho výkonností spokojeni, šanci zahrát si nejvyšší Allsvenskan ale Ousou navzdory prodloužení kontraktu o čtyři roky nedostal. Během léta 2020 byl zapůjčen do AFC Eskilstuny hrající Superettan, druhou nejvyšší švédskou soutěž. V ní debutoval 23. srpna při remíze 1:1 s Trelleborgs FF.

186 centimetrů vysoký stoper, který je schopný hrát i na krajích obrany, byl i pevnou součástí švédských mládežnických reprezentací. Prošel národním týmem U-19 a v U-21 nově navléká kapitánskou pásku. Naposledy 8. června dovedl "Tre Kronor" k výhře 6:0 nad Lucemburskem v rámci kvalifikace o ME hráčů do 21 let v roce 2023.

V lednu 2021 Ousou odešel na hostování do GAIS Göteborg, za který v dosavadním průběhu Superettan odehrál devět utkání.

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články