Ohlasy po losu: Ferencváros už svou sílu ukázal | SK Slavia Praha
Více

Ohlasy po losu: Ferencváros už svou sílu ukázal

Pondělní los přisoudil sešívaným do třetího kola kvalifikace o Ligy mistrů vítěze z dvojice Ferencváros a Žalgiris Vilnius. Co o soupeřích míní slávisté?

Ferencváros si minulý rok zahrál Ligu mistrů a v posledních třech ročnících dominoval i v maďarské lize. Žalgiris Vilnius vyhrál litevskou ligu za posledních osm let pětkrát, takže Slavii čekají silní soupeři. 

„O Vilniusu toho moc nevím. Kdyby to zvládli, tak by nám mohl pomoct Martin Berkovec, který tam loňskou sezonu chytal a jsem s ním v kontaktu. Víc toho vím o Ferencvárosi, protože jsem sledoval jejich cestu v Lize mistrů, kam postoupili přes předkola. Vyřadili skvělé týmy, ať už to bylo Dinamo Záhřeb, Molde nebo Celtic. Hráli skvělé zápasy s Barcelonou. Před sezonou vyměnili trenéra, přišel tam trenér, který dřív trénoval Dortmund, takže tam kvalita bude i na trenérské lavici,“ říká o soupeřích asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Los je pro nás přijatelný, i když Ferencváros je o trošku známější mančaft, protože to byl účastník Ligy mistrů. Ten bude asi silnější, ale v téhle fázi soutěže si nevybereme,“ hodnotí los útočník Jan Kuchta.

Od letošní sezony se zrušilo pravidlo, které zvýhodňovalo góly na hřištích soupeře. Bude tedy záležet, jestli začnou slávisté dvojzápas v Edenu, nebo ve venkovním prostředí? „Jak se měnila ta pravidla, tak si myslím, že je úplně jedno, jestli začínáme doma, nebo venku. Lepší je, když hrajeme venku a odvetu odehrajeme před fanoušky, ale myslím si, že to velký rozdíl nebude,“ myslí si Kuchta.

Výsledek losu hodnotil také Ondřej Lingr: „Radši bych hrál s Žalgirisem, ti nejsou tak známí jako Ferencváros. Ten vyhrál třikrát po sobě maďarskou ligu, mají tam samé reprezentanty jak z Maďarska tak i ze Slovenska, třeba Róbert Mak. Nebude to nic jednoduchého, mají super fanoušky, takže z té dvojice bych si asi vybral Žalgiris. Ale my se soustředíme na sebe. Když pojedeme do Maďarska, tak pojedeme udělat tři body do Maďarska,“ říká sešívaný záložník.

Minulý rok hráli sešívaní play off o Ligu mistrů nejdříve v Edenu, odveta se pak konala v Dánsku. Následující předkolo to ale bude naopak. „Myslím si, že je dobře, že se to změnilo a gól na hřišti soupeře se nepočítá. Myslím si, že je dobře, že začínáme venku, většinou jsme začínali doma třeba minulý rok s Midtjyllandem. Teď se to trošku změní a třeba si to vykopem tady v Edenu, což by bylo super,“ říká Lingr.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články