V případě postupu přes Ferencváros Young Boys nebo Kluž | SK Slavia Praha
Více

V případě postupu přes Ferencváros Young Boys nebo Kluž

Sešívaní v případě postupu přes maďarský Ferencváros narazí ve 4. kole kvalifikace Ligy mistrů na vítěze utkání Kluže s Young Boys Bern.

Dvojici možných soupeřů pro závěrečné kolo kvalifikace určil pondělní los ve švýcarském Nyonu.

Slavia mohla narazit na vítěze utkání Kluže s Young Boys Bern, Crvené Zvezdy Bělehrad se Šeriffem Tiraspol nebo Glasgow Rangers vs. Malmö. Variantou byl také střet s Bröndby Kodaň.

Giorgio Marchetti, generální sekretář UEFA, krátce po poledni určil, že možným dalším soupeřem bude v případě vyřazení Ferencvárose lepší z dvojice Kluž - Young Boys Bern.

Sešívaní by si v případě postupu přes maďarský tým a úspěchu rumunského šampiona, vítěze posledních čtyř ročníků tamní ligy, mohli zopakovali reprízu play off z roku 2019, kdy po dvou výhrách 1:0 postoupili do základní skupiny k Interu, Barceloně a Dortmundu.

Se švýcarským mistrem Young Boys, který stejně jako Kluž získal poslední čtyři domáci tituly, slávisté ještě v předkolech evropských pohárů nehráli. Ke konfrontaci mohlo dojít vloni, ale Bern ve 3. předkole LM nestačil na FC Midtjylland.

V případě vyřazení horší z dvojice Záhřeb – Legia

Po 13. hodině los v Nyonu pokračoval Evropskou ligou. Slavia měla široký výběr soupeřů, los jí mohl přisoudit všech pět dvojic druhé skupiny i třetí skupiny.

2. KOŠ
GNK Dinamo Záhřeb (CRO) / Legia Varšava (POL)
Ferencvárosi TC (HUN) / SK Slavia Praha
Olympiacos FC (GRE) / PFC Ludogorec 1945 (BUL)
CFR 1907 Kluž (ROU) / BSC Young Boys (SUI)
FK Crvena zvezda (SRB) / FC Šeriff Tiraspol (MDA)
Malmö FF (SWE) / Rangers FC (SCO)

3. KOŠ
Omonia FC (CYP) / FC Flora Tallinn (EST)
NS Mura (SVN) / FK Žalgiris Vilnius (LTU)
FC Kajrat Almaty (KAZ) / Alaškert FC (ARM)
Lincoln Red Imps FC (GIB) / ŠK Slovan Bratislava (SVK)
Neftči Baku PFK (AZE) / HJK Helsinki (FIN)

Giorgio Marchetti patnáct minut po 13. hodině určil, že kdyby sešívaným nevyšlo třetí předkolo Ligy mistrů, budou hrát o Evropskou ligu proti horšímu z dvojice Dinamo Záhřeb – Legia Varšava.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články