Směr Budapešť! Slávisty čeká souboj s Ferencvárosem | SK Slavia Praha
Více

Směr Budapešť! Slávisty čeká souboj s Ferencvárosem

Sešívaní v pondělí odpoledne odlétají na první duel 3. kola kvalifikace Ligy mistrů. Soupeřem bude maďarský šampion Ferencváros. Pro Slavia TV před odletem hovořili Zdeněk Houštecký a Nicolae Stanciu.

Slávisté se na důležitý zápas naladili dvěma ligovými vítězstvími. Porazili Zlín a v pátek přehráli opět na venkovním hřišti i Teplice.

„Každé vítězství je pro nás pozitivní. Je tady velká konkurence, máme hodně variant, hráči bojují o základní sestavu. Viděli jsme, jak se krásně předvedli v těch dvou ligových zápasech. Jako trenéři z toho máme trošku zamotanou hlavu, ale jsou to příjemné starosti," těší asistenta Zdeňka Houšteckého.

„Jsme rádi, že jsme se domů vrátili se šesti body. Cítíme se dobře, čím dál lépe. Už za sebou nemáme jen jeden duel z přípravy. Bylo pro nás důležité dvakrát vyhrát a dobře se naladit na Ferencváros," dodává Nicolae Stanciu.

Maďarský tým prožívá skvělé období, domácí ligu ovládl třikrát v řadě. Možnost vyzvat sešívané mu zajistily postupy přes kosovskou Prištinu a litevský Žalgiris Vilnius. V prvním zápase zvítězil Ferencváros 2:0 a zvládl i odvetu, venku vyhrál 3:1.

„Tyhle zápasy už jsme si prožili. Víme, že půjde o hodně, o všechno. Jarda Köstl, skauti a Marcel Šťastný navštívili jejich utkání proti Vilniusu, já a Jindra jsme byli na sobotním ligovém zápase. Byl tam s námi i Ondřej Kúdela jako zástupce hráčů. Vše jsme sledovali, máme je nastudované. Bude to zápas ve vysokém tempu, mají kvalitu, výborné hráče do ofenzivy. V defenzivě by mohli mít okénka, která zkusíme potrestat. Věřím, že když podáme nadstandardní výkon, máme velkou šanci postoupit," myslí si Zdeněk Houštecký a Nicolae Stanciu souhlasí.

„Samozřejmě to bude velmi těžký zápas, stejně jako my vyhráli třikrát domácí ligu. Vloni hráli základní skupinu Ligy mistrů, jsou velmi silný tým. Ale jsem si jistý, že na středu budeme připraveni a odehrajeme dobré utkání."

Utkání proti Ferencvárosi začíná ve středu ve 20:00.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články