Kdy a koho sledovat? Slávisti v reprezentacích | SK Slavia Praha
Více

Kdy a koho sledovat? Slávisti v reprezentacích

Reprezentační přestávka už je zase tady. Přečtěte si, kdy a kde sledovat slávisty bojující za národní týmy.

Česká republika

Z nominace A-týmu české reprezentace na poslední chvíli vypadla trojice Masopust, Bořil, Ševčík. Naopak donominován byl útočník Jan Kuchta, který na svém prvním reprezentačním srazu doplní Tomáše Holeše a Aleše Mandouse. Českou reprezentaci čekají zápasy kvalifikace mistrovství světa. Ten úvodní proti Walesu se koná v pátek 8. října od 20:45 v Edenu, venkovní zápas proti Bělorusku odehraje Česko na neutrální půdě v Kazani v pondělí 11. října od 20:45. Mezi náhradníky je Ondřej Kúdela, Ondřej Lingr, Michael Krmenčík a Stanislav Tecl.

Na kvalifikační zápas české jednadvacítky proti Kosovu (7. října od 19:00) byl nominován Lukáš Červ, který ze Slavie hostuje v Pardubicích. Mezi náhradníky lvíčat je vlašimská dvojice Hošek - Křišťan a Tomáš Vlček, který už druhou sezonu hostuje v Jihlavě s Michalem Beranem, který je na hostování v Pardubicích.

S reprezentační devatenáctkou odehrají základní fázi kvalifikace ME 2022 proti Kazachstánu (6. října 18:00), Severnímu Irsku (9. října 15:00) a Dánsku (12. října 15:00) Daniel Samek a Antonín Kinský. V nominaci české devatenáctky nechybí ani hostující Denis Višinský a Matěj Jurásek. Mezi náhradníky je obránce B-týmu Kryštof Obadal a Filip Prebsl s Matyášem Vágnerem, kteří hostují ve Vlašimi.

Slovensko

Se slovenským reprezentačním výběrem se na dvě venkovní kvalifikační utkání připravuje Ivan Schranz. Slováci začnou v Rusku, kde hrají 8. října od 20:45 a následně se přesunou do Chorvatska, kde hrají v pondělí 11. října od 20:45.

Rumunsko

Nica Stancia s rumunským reprezentačním výběrem čeká dvojice kvalifikačních zápasů. V pátek 8. října od 20:45 odehraje Rumunsko těžký duel v Německu a následně se 11. října od 20:45 doma utkají doma s Arménií o druhé místo ve skupině.

Libérie

Oscara v dresu liberijské reprezentace čekají dva souboje kvalifikace mistrovství světa proti Kapverdám, nejprve doma 7. října od 15:00 a o tři dny později od 18:00 na půdě soupeře.

Švédsko U21

Kapitána švédské jednadvacítky Aihama Ousoua čekají dvě utkání kvalifikace na mistrovství Evropy do jednadvaceti let. V dresu Tre kronor se představí v pátek 8. října od 18:00 doma proti Černé Hoře a v úterý 12. října od 17:30 na půdě Itálie.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články