Informace pro fanoušky k zápasu v Haifě | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky k zápasu v Haifě

Třetí zápas ve skupině E Konferenční ligy odehraje Slavia na půdě izraelské Haify. Fanoušci budou moci do Izraele vycestovat jen při splnění všech opatření včetně karantény, více si přečtěte v článku.

Česká republika je aktuálně zařazena na seznam zemí s nízkým rizikem nákazy onemocnění Covid-19. Pro individuální turistiku však stále není vstup do země povolen, vstup do Izraele je umožněn pouze na základě zvláštního povolení a po absolvování minimálně povinné 7denní karantény. Vstupenky budou proto v prodeji jen přes email na vyžádání. Slávističtí fanoušci žijící v Izraeli mají možnost se na stadion dostat bez omezení, více o tom píšeme v sekci Vstupenky.

Vstup a pobyt v Izraeli

Pokud uvažujete o cestě do Izraele na zápas Slavie, musíte z hlediska hygienických nařízení izraelských úřadů splnit následující podmínky:

  1. Souhlas Úřadu pro populaci a přistěhovalectví nebo Ministerstva zahraničních věcí Izraele
  2. Při příletu do země platí povinnost vyplnit inbound passenger clearance formulář
  3. Absolvování RT PCR testu maximálně 72 hodin před zahájením cesty do Izraele
  4. Absolvování RT PCR testu po příjezdu do Izraele – včetně očkovaných a uzdravených. Od 1. 6. si cestující hradí test na vlastní náklady
  5. Vstup do Izraele je podmíněn předložením zdravotního pojištění
  6. 7 až 14 dní karantény v Izraeli

Občané ČR, kteří obdrží od izraelských úřadů povolení ke vstupu do země, musí absolvovat povinnou karanténu na dobu 7 dnů a další RT-PCR test a až na základě negativního výsledku je možné ukončit karanténu. Absolvování druhého PCR testu není povinné, v takovém případě pak platí 14 denní sebeizolace. V případech očkovaných a zotavených osob, musí tyto osoby na vlastní náklady absolvovat test na protilátky v akreditované místní laboratoři. Pouze po zaslání výsledku sérologie budou ministerstvem zdravotnictví propuštěni z karantény.

Veškeré informace naleznete na webu ministerstva zahraničních věcí.

Vstupenky

Fanoušci, kteří žijí v Izraeli, mají možnost se na stadion dostat do sektoru hostí. Pokud o to máte zájem, napište prosím na email slo@slavia.cz, individuálně pak s vámi vstupenku vyřešíme.

Pokud jste rozhodnutí cestovat do Izraele na zápas Slavie a splníte výše uvedené podmínky, budeme mít k dispozici i vstupenky pro vás. I v tomto případě nás prosím kontaktujte na emailu slo@slavia.cz.

Cena vstupenky je 100 šekelů (necelých 700 Kč) a psát si o ně na email můžete nejpozději do neděle 17. října, kdy se prodej uzavírá.

Všichni fanoušci, bez ohledu na to, zda v Izraeli žijí nebo do Izraele cestují, potřebují pro vstup na stadion mít aktivní tzv. "Green Pass", což je obdoba naší Tečky. 

Green Pass umožňuje vstup: 

  • Očkovaným, kteří dostali tři dávky vakcíny COVID-19
  • Zotaveným do 180 dní od prodělání nemoci COVID-19
  • Testovaným, kteří mají negativní antigen/PCR test ne starší 24 hodin

Sammy Ofer Stadium

Maccabi Haifa hraje své domácí zápasy na městském stadionu v Haifě, který je též známý jako Sammy Ofer Stadium. Jeho kapacita je 30 780 míst a kromě Maccabi zde hraje i Hapoel Haifa a izraelská reprezentace. Svůj zápas zde v rámci Ligy Národů odehrála i Česká reprezentace, která zde zvítězila 2:1.

Vstup a pobyt v sektoru

Prostor pro fanoušky hostí se nachází v sektorech 129–132 a 235-240, vzhledem k předpokládané malé účasti slávistických fanoušků bude k dispozici jen jeden sektor. Vstup je pak v rohu stadionu vstupem "K", u vstupu bude přítomen personál, který bude kontrolovat výše popsaný Green Pass. Další informace zveřejníme společně s blížícím se zápasem.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články