Hráči na hostování: Na střelecké listině Júsuf, Rigo i Alijagić | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Na střelecké listině Júsuf, Rigo i Alijagić

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtete v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Lukáš Červ (FK Pardubice): Do utkání proti Zlínu naskočil nadějný záložník už ve 38. minutě za zraněného Tischlera. Na klíčové pozici defenzivně laděného záložníka odehrál zbývající část utkání spolehlivě a pomohl domácím k zisku bodu za konečnou bezbrankovou remízu.

Michal Beran (FK Pardubice): Začátek zápasu se Zlínem sledoval talentovaný středopolař z lavičky, do duelu naskočil až v 67. minutě náhradou za Šimka s cílem strhnout bezbrankové utkání na stranu Pardubic, v ofenzivě se ale příliš neprosadil a zápas tak skončil dělbou bodů.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Do utkání na hřišti Sparty naskočil na tradičním postu stopera po boku Marka Suchého, ani přes svůj spolehlivý výkon ale nedokázal zabránit těsné porážce 0:1, o které letenští rozhodli v samotném závěru nastavení.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Proti silné Plzni odehrál zkušený křídelník téměř celé utkání, stejně jako celému Jablonci se mu ale nedařilo, zelenobílí propadli a prohráli s průběžným lídrem soutěže jasně 0:5.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Stále teprve třiadvacetiletý ofenzivní hráč odehrál proti Olomouci přes hodinu hry, během které patřil k nejaktivnějším hráčům na trávníku. V asi největší šanci se objevil až těsně před svým střídáním, v 62. minutě ale po přihrávce Frýdka pálil z dobré pozice vedle levé tyče hostující brány.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Bahrajnský útočník odehrál proti olomoucké Sigmě své možná nejlepší utkání v sezoně. První skvělý moment urostlého forwarda přišel ve 42. minutě, kdy krásnou ranou z otočky z obrovské dálky napálil břevno hostující brány. Vidět byl ale i v dalších minutách, zejména pak třináct minut po startu druhé půle, kdy přesným zakončením do pravého rohu brány bezpečně proměnil nařízenou penaltu a pojistil tak cenné vítězství Liberce 2:0. Na trávníku vydržel do 69. minuty, kdy byl střídán čerstvým Rabušicem.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Další, už osmou branku sezony vstřelil osmnáctiletý útočník při vysokém vítězství nad Vyškovem, ve kterém pojistil výsledek 5:1 čtvrtým gólem. V utkání měl hned tři velké šance, dvakrát ale ztroskotal na hostujícím Šustrovi. Prosadil se díky svému důrazu až 60. minutě, v tabulce střelců mu patří dělené první místo společně s brněnským Řezníčkem.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný záložník odehrál proti Vyškovu celé utkání, už v 11. minutě se probil s míčem do vápna a po faulu soupeře vybojoval pokutový kop, ze kterého se Vlašim dostala do vedení. Ve zbytku utkání pak devatenáctiletý hráč Slavie spolehlivým výkonem ve středu hřiště pomohl k jasnému vítezství Středočechů.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): Slovenský středopolař si připsal první branku sezony, navíc vítěznou. Ve 28. minutě duelu s Vyškovem vystihl nepřesnou rozehrávku hostů a poslal domácí do průběžného dvougólového vedení. Na trávníku vydržím do 79. minuty, kdy byl střídán čerstvým Červenkou.

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Technický křídelník se tentokrát gólově neprosadil, po aktivním výkonu byl za stavu 4:1 stažen z trávníku, místo uvolnil odpočatému Kozlovi.

Filip Prebsl (FC Sellier & Bellot Vlašim): Mladý obránce odehrál celý zápas poprvé od konce srpna, na trávníku působil jistým dojmem, s ofenzivou Vyškova neměl vážnější problémy.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Dvacetiletý obránce a pilíř jihlavské defenzivy odehrál celé utkání proti v tabulce druhému béčku Sparty, kterému ale spolu s celou obranou nedovolil ani jednou skórovat a velkou měrou se zasloužil o cennou remízu 0:0.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články