Osobní vyjádření Pavla Řeháka | SK Slavia Praha
Více

Osobní vyjádření Pavla Řeháka

Oficiální web SK Slavia Praha přináší doslovné osobní vyjádření Pavla Řeháka k nařčení z rasismu ze strany plzeňského hráče Jhona Mosquery.

Se vší rozhodností odmítám nařčení z rasismu, které vůči mé osobě vznesl plzeňský hráč Jhon Mosquera po zápase Fortuna Ligy Slavia – Plzeň dne 31.10.2021. 

Plzeňského hráče Jhona Mosqueru jsem nikdy neoznačil slovem „monkey“, ale ani žádným jiným výrazem, který by mohl vyvolat jakýkoli rasistický dojem či by měl jakýkoli rasistický podtext. V průběhu hráčské kariéry jsem působil několik let v zahraničí, mezi hráči a trenéry jiných národností a různých kultur mám mnoho celoživotních přátel, nejsem rasista a rasismus odsuzuji. 

Pokud Jhon Mosquera tvrdí ve svém příspěvku na Instagramu, který stáhl několik minut po jeho zveřejnění, že jsem ho označil slovem „monkey“, tak bohužel lže. Neudělal jsem to, a protože jsem se k němu v průběhu zápasu nikdy nepřiblížil na bližší vzdálenost než cca 15 metrů, pak pokud bych to skutečně udělal, tak by takovýto můj výraz nejen zachytily kamery nebo ruchové mikrofony, ale velmi dobře by jej také museli slyšet mí kolegové na lavičce a v mém bezprostředním okolí. 

Pokud by Jhon Mosquera či kdokoli jiný i po opadnutí vášní po zápase Slavia – Plzeň nadále tvrdil, že jsem se dopustil vůči němu či komukoli jinému jakéhokoli rasistického výroku, budu se proti takovémuto tvrzení, které poškozuje mne i mou rodinu, bránit soudně.

Pavel Řehák

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články